Над 1800 столичани бяха подпомогнати по проект "Патронажна грижа+"

-

Снимка: Столична община

Над 1 800 потребителя бяха обслужени при предоставяне на патронажна услуга по проекта „ПАТРОНАЖНА ГРИЖА + В ОБЩИНА СТОЛИЧНА“, съобщават от пресцентъра на общината.

Проектът беше осъществен в рамките на две процедури - процедура „Патронажна грижа +“ и "Патронажна грижа + -Компонент 2", с бюджет общо 10 120 530 лв.

Ръководител на проекта е зам.-кмет по направление „Социални дейности и интеграция на хора с увреждания“ Албена Атанасова, а приключването бе отчетено на пресконференция от г- жа Светлана Ангелова, директор на дирекция „Интеграция на хора с увреждания, програми и проекти“ на Столична община.

Проектът имаше за цел да подпомогне възрастни хора и хора с увреждания в тяхното ежедневие, съобразно индивидуалните потребности на всеки, както и да осигури краткосрочна подкрепа за лица, които са поставени под карантина от здравните власти във връзка с COVID-19 - пазаруване, административни, битови услуги и други.

Патронажната услуга е една от двете основни дейности по проекта. Втората основна дейност, беше насочена към превенция разпространението на COVID-19 в над 90-те столични социални услуги, които са делегирани от държавата дейности с над 1212 служителя. За целта по проекта беше нает неспециализиран персонал от над 140 служителя и бяха осигурени необходимите лични предпазни средства, дезинфекционни материали и препарати.

В процес на стартиране е нов проект „Грижи в дома“, който ще бъде идентичен на проекта „Патронажна грижа +“. В рамките на 12 месеца ще бъдат подпомогнати съобразно индивидуалните им потребности хора с увреждания и хора в невъзможност за самообслужване, ще им бъдат предоставени социални услуги и психологическа подкрепа, доставка на храна по домовете, плащането на битови сметки и други

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът Фандъкова участва в Международния ден в памет на жертвите ......

Кметът на София Йорданка Фандъкова се включи в отбелязването на Международния ден в памет на жертвите на Холокоста, съоб...

Прочети още keyboard_arrow_right