Онлайн платформа помага на софийски младежи в риск да си намират работа

Онлайн платформа помага на софийски младежи в риск да си намират работа

Снимка: Столична община

Онлайн платформа ще помага на столични младежи, напускащи институциите за алтернативна грижа, да си намират по-лесно работа, съобщават от Столична община.

За целта е създаден специален сайт, който предоставя информация за програми и услуги за заетост и интерактивно запознаване с работодателите, както и обяви за свободни работни места.

Нововъведението носи името „Програма Генерация“. То е изградено от екипа на „Фабрика за анализи и решения“ (ФАР). Ръководител на проекта е Жени Шиер.

Екипът на фондация ФАР работи с фокус върху насърчаване на кариерната подготовка, професионално развитие и подкрепа при започване на първа работа за младежи в риск, с основна цел осигуряване на условия за равен старт в живота и превенция на социалното изключване.

Новата платформа ще бъде отворена първоначалоно само за територията на Столична община. В София около 80 деца от общо 15 Центъра за настаняване от семеен тип и Преходни жилища към Столичната община ще могат да се възползват от полезната информация в професионалната си реализация, както и да създадат собствен профил. Предстои интернет сайтът да бъде представен сред потенциалните ползватели.

Онлайн платформата е съфинансирана от Столична община по програма “Социални иновации”, която е създадена по идея на кмета Йорданка Фандъкова преди четири години. Тази година по програмата са финансирани 19 проекта, посочи Мина Йовчева, директор на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Малчугани зарадваха кмета на София и екипа му с мартенички...

Малчугани от столични детски градини и училища изненадаха днес кмета на София и екипа му с мартенички и първомартенски п...

Прочети още keyboard_arrow_right