“Патронажна грижа + в община Столична” ще подкрепи хора с увреждания, възрастни и под карантина за COVID-19

“Патронажна грижа + в община Столична” ще подкрепи хора с увреждания, възр

Снимка: Столица.bg

Започва кандидатстването по проекта на Столична община

Открита е вече процедурата по кандидатстването по проект “Патронажна грижа + в община Столична” в София, съобщиха от Московска 33. Предоставянето на патронажна услуга е безплатна за потребителите и е с продължителност от 12 месеца.

Тя е насочена да подкрепи  ипомогне на хора с увреждания, възрастни хора в невъзможност от самообслужване, лица над 54 г., както и лица от други уязвими групи включително поставени под карантина във връзка с COVID-19. От нея могат да се възползват и хора от рисковите групи за заразяване с COVID-19.

Патронажната услуга се извършва комплексно от различни видове дейности за подкрепа на потребителя в дома му, общо до 2 часа дневно. Освен почасови мобилни интегрирани здравносоциални услуги по проекта ще се предоставя и психологическа подкрепа и консултиране.

Предвидена е възможност и за допълващи дейности: доставка на хранителни продукти и продукти от първа необходимост включително лекарства, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги. Закупуването и плащането на сметките става със средства на потребителите.

Патронажната услуга е една от двете основни дейности по проекта. Втората основна дейност, чието изпълнение също стартира, е насочена към превенция разпространението на COVID-19 в 90-те столични социални услуги, които са делегирани от държавата дейности. За целта по проекта ще бъде нает неспециализиран персонал и ще бъдат осигурени необходимите лични предпазни средства и дезинфекционни материали и препарати.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В София мият машинно улици и булеварди...

В София продължава машинно миене на улици и булеварди, съобщиха от Столичен инспекторат. Уличните платна се почиств...

Прочети още keyboard_arrow_right