Проверяват строителни обекти и сервизи в София за горене на отпадъци

Проверяват строителни обекти и сервизи в София за горене на отпадъци

Снимка: Столичен инспекторат

Проверяват се строителни обекти и сервизи за нерегламентирано горене на отпадъци в София. Шест акта за горене на отпадъци са били съставени общо, за вчера и днес, от столичните инспектори в районите „Красна поляна“, „Връбница“ и „Искър“, съобщи Нова.

По жалби и сигнали на жители са били извършени 37 проверки в районите: „Възраждане“, „Красна поляна“, „Лозенец“, „Младост“, „Овча купел“, „Илинден“, „Сердика“ и „Надежда“.

През октомври месец за констатирано горене са съставени общо 10 акта за установяване на административно нарушение. На собствениците на имоти са предадени предписания да не горят отпадъци с постоянен срок за изпълнение.

В рамките на месеца са проверени и 19 автосервиза в районите: „Красна поляна“, „Овча купел“, „Витоша“, „Връбница“, „Възраждане“ и „Кремиковци“. Установено е, че излезлите от употреба гуми и отработените моторни масла са предават, съгласно сключени договори и представени приемо-предавателни протоколи.

В проверените сервизи се използва електрическа енергия за отопление. Не е установено горене на отпадъци, включително стари гуми и отработени моторни масла. Столичните инспектори са проверили и 239 строителни обекти за замърсяване на терени около тях.

От Столичен Инспекторат са съставили още един акт днес на лице, изгаряло всякакви боклуци на ул. „Канала“ в район „Искър“. Актът е съставен със съдействието на служители на 8-мо РУ.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Грейна 13-метровата Коледна елха на София...

В столицата пред НДК грейнаха светлинките на Коледната елха. Тази вечер 13-метровото дърво бе запалено и освети пра...

Прочети още keyboard_arrow_right