С парите за ремонта на Борисовата градина озеленяват 6 района в столицата

С парите за ремонт на Борисовата градина озеленяват 6 района в столицата

Снимка: Столица.bg

Столична община предлага предвидените средства по проекта за ремонт и обновяване на Борисовата градина да бъдат пренасочени към 6 района. Това се налага поради обжалване на проекта, което поставя  в риск неговото изпълнение, съобщават от „Московска“ 33.

Целта е да се изгради мрежа от зелени споделени пространства в „Красна поляна“, „Надежда“, „Връбница“, „Илинден“, „Сердика“ и „Възраждане“.  Това са всички райони, които попадат в териториалния обхват на основните зони за въздействие към Интегрирания план за градско възстановяване и развитие (ИПГВР) на София за периода 2014 – 2020 г.

Останалите райони ще бъдат включени в Програмата за облагородяване на пространства, източници на запрашаване, финансирана от Столичната община.

Характерно за ИПГВР е, че дейностите за подобряване на градската среда се концентрират в определени градски територии – зони за въздействие – с цел съсредоточаване на ресурси и постигане на синергичен ефект.

Посочените райони попадат именно в Зоните за въздействие на одобрения ИПГВР - София:

-    Зона за въздействие с преобладаващ социален характер - С1 - Северозапад Запад, включваща кварталите „Обеля“, „Връбница“, „Надежда“, „Свобода“, „Лев Толстой“, „Триъгълника“, „Модерно предградие“, „Красна поляна“, „Разсадника“, „Западен парк“, „Илинден, Гевгелийски“, „Света Троица“, Фондови жилища, „Захарна фабрика“ и „Факултета“;

-    Зона за въздействие с публични функции с висока обществена значимост – О1 Център, включваща Централна градска част заедно с Южен парк и Борисовата градина.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

София е сред финалистите за наградата на Европейската седмица на ......

София е един от трите града финалисти за наградата на Европейската седмица на мобилността 2022. Това съобщи зам.-кметът ...

Прочети още keyboard_arrow_right