Столичният зоопарк ще прави мозайка от капачки на слона Артайда

Столичният зоопарк прави мозайка от капачки на слона Артайда

Снимка: Зоологическа градина – София

Зоологическа градина – София и център Алос организират мащабна творческа инициатива, чрез която по нетрадиционен артистичен ще привлекат вниманието към опазването на природата.

С огромна мозайка на слон от цветни пластмасови капачки,събитието акцентира над рециклирането и повторното използване на един от най-големите замърсители на планетата – пластмасата, в частност пластмасовите капачки.

На 19 юни от 10.00 до 17.00 часа посетителите на зоопарка ще могат да се включат в Ателие за изработка МозайКАП и заедно да сътворяват мащабна мозайка чрез залепване на пластмасови капачки върху предварително нарисувано пано. Инициативата е част от 133-ата годишнина на парка, както и в  чест на емблемата му– индийския слон Артайда, която този месец стана на 58 години.

През изминалите 3 години в ателиетата МозайКАП  бяха направени от 22 000 капачки удивителните 7 гогромни мозайки на животински видове, обитаващи екологичната мрежа Натура 2000 в България. Пана има на  пеликан, червеногуша гъска, пъстърва, жаба дървесница, дъждовник, вълк и елен и са част от постоянната външна експозиция на зоопарка.

Столичани и гости на София ще могат да участват в изработката на голямата мозайка от цветни пластмасови капачки, която ще се проведе на лятната сцена пред слонарника. Участието е безплатно, като всеки, който има възможност може да донесе пластмасови капачки.

Организаторите също са приготвили подходящи цветове, закупени от партньорите „Капачки за Бъдеще“, в подкрепа на каузата им. Основната цел на инициативата е да се обърне внимание на повторния живот на вещите, промяната на ежедневните ни навици и разделното събиране на отпадъците.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Излиза първият етно-хаус албум Wind of East (ВИДЕО)...

В последните години етно-хаусът се превърна в безапелационен лидер в музикалните класации и клубовете в България, и вече...

Прочети още keyboard_arrow_right