АПП обучава деца и младежи за първа помощ и планинско ориентиране на Витоша (СНИМКИ)

photo_library
 • АПП обучава деца и младежи за първа помощ и планинско ориентиране на Витоша

  Снимка: Столица.bg

 • АПП обучава деца и младежи за първа помощ и планинско ориентиране на Витоша

  Снимка: Столица.bg

Обучението е по програма „Млад планинар“ на Столична община

Започва обучението на деца и младежи по планинско ориентиране, оказване на първа помощ в планински условия. Обучението се реализира по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и програма „Млад планинар“ с цел запознаване с особеностите на туристическото придвижване в планината.

Заниманията започват днес и ще се проведат на хижа „Боерица“ на Витоша. Организацията се осъществява от дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община, която стопанисва хижа „Боерица“.

В програмата освен аварийните екипи на общината участват и планински водач, който ще запознае младите хора как да си служат с компас, как да се предпазват от непредвидени обстоятелства. Предвиден е и поход до местност „Конярника“. Ще има демонстрации на алпийски техники и похвати за оцеляване.

Първата група от 10 деца са от Център за настаняване от семеен тип "Детелина".

В предвидените дейности и обучение ще се включат освен екипите „Аварийна помощ и превенция“, с директор Красимир Димитров и преподаватели и студенти от Национална спортна академия „Васил Левски“, дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Столична община, Български червен кръст, Планинска спасителна служба и служители на природен парк „Витоша“.

Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столична община осъществява превантивни дейности по сигурността, реакция при природни бедствия. Тя извършва и обучения на ученици в първия общински полигон за обучение за реакция при различни кризисни ситуации.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Представители на БАЗ и СЗБ се срещат с министъра на туризма Стела......

Българската асоциация на заведенията (БЕЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) получиха покана за работна срещ...

Прочети още keyboard_arrow_right