1200 розови балона полетяха в небето над София

-

Снимка: Stolica.bg

 
За поредна година в небето над София бяха пуснати 1200 розови балона в памет на жените, изгубили битката с рака на гърдата. Събитието е инициатива на общинската Първа АГ болница „Света София“, в която до края на месеца продължават да се извършват безплатни профилактични прегледи. То се осъществява с подкрепата на Столична община, Български форум на бизнес лидерите и Фондация "1 от 8" и е част от информационната и профилактична кампания за борба със заболяването, която стартира на 1 октомври.

Общинските болници разполагат с необходимата апаратура за превенция на това социалнозначимо заболяване, посочи пред БНР заместник-кметът на София по здравеопазване и финанси д-р Дончо Барбалов.
"Над 860 000 лева общината инвестира точно в оборудване, което служи за превенция, и за подпомагане лекуването на това социално значимо заболяване. Дължим много на тези жени", каза той.

Дори по време на пандемия човек трябва да не пропуска профилактичните си прегледи, защото те са един от начините за предотвратяване или бързо и навременно лечение на редица тежки заболявания, напомни мамологът от Първа АГ болница д-р Младен Младенов. През последните 5 години над 40 000 жени са обхванати от профилактичните програми на Столична община и Българския форум на бизнес лидерите, заяви г-жа Зоя Паунова, генерален почетен консул на Швеция.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отмениха решението за създаване на нова болница "Мама и аз" в Соф......

Служебният премиер Димитър Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на „Многопрофилна болница за ...

Прочети още keyboard_arrow_right