Лекари от столичната "Пирогов" ще работят в морските курорти

-

Снимка: Столица.bg

Медици от столичната спешна болница "Пирогов" ще работят в центрове за извънболнична помощ в морските курорти. Това стана ясно след подписването на меморандум за сътрудничество между Министерството на здравеопазването, Министерството на туризма, болница „Пирогов“, Област Бургас и общините Созопол, Приморско и Царево.

Министърът на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев посочи, че ще се прецени допълнително колко екипа ще са необходими и припомни, че миналата година в морските курорти са били изпратени осем екипа от „Пирогов“.

Няма как да се прави туризъм без да има качествена здравна грижа, подчерта служебният министър на туризма Илин Димитров.

Намерението за сътрудничество бе подкрепено и с безвъзмездното дарение на болница Пирогов, след предварително писмено разрешение от министъра на здравеопазването, на компютърен томограф Optima 520 за Община Приморско.

Меморандумът предвижда сътрудничество за по-добро здраве и социално благополучие. Фокусът ще бъде върху подобряването на детското и майчиното здравеопазване, профилактиката. Цели се и намаляване на здравните неравенства в достъпа до здравни услуги между отделни региони в страната, както и подобряване на възможностите за качествена и достъпна диагностика и лечение. Меморандумът е за три години, с възможност за подновяване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Отлага се въвеждането на електронните рецепти за две групи лекарс......

Измененията в условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти ще влязат в сила с точно посочена дата...

Прочети още keyboard_arrow_right