Тема: Пирогов

comment 0
visibility 2130
Пациентите в "Пирогов" и "Шейново" яли развалена храна от фирма доставчик

Храна с изтекъл срок доставяна за пациенти в "Пирогов" и "Шейново"

Настанените за лечение в едни от големите столични болници-  „Пирогов” и „Шейново”, като и в Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация ядат неща с изтекъл срок на годност. Тези ужасяващи разкрития направиха пред камерата на Нова телевизия две от бившите работнички от фирмата-Мария Монтоя и Наталия Маринова. А фирмата се казва  „Ира - Ирена Георгиева". Юридическото лице има договори с лечебните заведения, след спечелени обществени поръчки.   Мария и Наталия напуснали, след като началниците им Ирена и Борислав Радулови спрели да плащат. Жените готвели с продукти с изтекъл срок на годност дори и за децата по болниците.    "Десертите се правят с пресечено мляко, старо прясно мляко- мляко с ориз, грис, нишесте. Това се прави за „Пирогов” и „Шейново”. Киселото мляко е с изтекла годност, с голям слой мухъл отгоре. И ни карат да го обираме и да правим застройки с развалено мляко. И те направо се пресичат”, сподели пред камерите Мария Монтоя.   „За да не се пресече застройката на супата, понеже срокът на годност на млякото е изтекъл март месец, слагаме около 2 кг брашно, за да не се личи и повече подправки, за да не се усеща киселия вкус на млякото и селската супа”, добави Наталия Маринова.   Мария добавя и още кошмарни краски съм случката.  Освен с развалено прясно и кисело мляко, супите често се правeли и с пилешко месо с отдавна изтекъл срок на годност. За да се неутрализира  миризмата, се слагали повече подправки.    Въпреки реални риск от сериозни хранителни разстройства и дори отравяне, храна за болниците се приготвяла и с развалени яйца. От „Пирогов” потвърждават. Храната редовно закъснявала. И почти винаги била негодна.Оплаквания имало през ден - от възрастни, от родителите на най-малките пациенти. Предупрежденията от страна на ръководството на болницата били десетки. „В нашето отделение имаше доставена развалена пасирана супа. Информирахме самата фирма, въпреки това нещата не се промениха. Майките също се оплакаха от това нещо, даже написаха, за да го имаме формално”, твърди Лейля Али, от Детската клиника по изгаряния в „Пирогов”.   Шефът на фирмата Борислав Радулов отхвърля обвиненията. Според него храната е прясна и качествена. „Относно продуктите, които се получават всеки ден при мен в базата, те се закупуват всеки ден, всеки ден, сутрин. Няма как да има развалено яйце, прясно мляко или сирене. Така че що се отнася до продукти, всичко е изключително качествено”, заяви пред камерите Радулов.   Какъв е срокът на годност на продуктите обаче не става ясно, тъй като се доставят без етикет в „Пирогов”. Храната се доставяла неслучайно без етикет. Вместо кайма, в кюфтета например се слагало огромно количество хляб.   От „Шейново” вече са изпратили писмо, с което прекратяват едностранно договора си с фирмата. От „Пирогов” са предприели същите действия.    Софийска градска прокуратура е започнала разследване за доставянето на развалена храна по болниците                                           

comment 0
visibility 711
Директорът на "Пирогов": CОVID-19 не е прост грип, а сложен вирус

Директорът на "Пирогов": CОVID-19 не е прост грип, а сложен вирус

COVID-19 е един тежък вирус, а не просто един грип. Хората трябва да разберат, че задължително трябва да се лекуват минимум 14 дне в блоница, до отрицателна проба. Това заяви директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов пред Нова телевизиая. Почти от седмица медикът се е изолирал заради контакт съз заразен с коронавирус. За днес активнита случаи са над 1800 случаи, а на лечение в болници са около 21% от тях. В интензивните отделения по-малко от 5%. Положителните 166 за последното денонощие е тревожно, но по-тревожно е, ако се регистрират 300. При този вариант около 60 човека ще трябва да бъдат приети в болница и ще се запълни капацитетът на болниците, коментира проф. д-р Асен Балтов. Директорът на "Пирогово" е категоричен, че не трябва да се всява паника, защото положението не е изтървано. Проблемът в столичната "Света Анна" е свързан с огнище на заразени в Самоков. В Окръжната болница вече няма места и пациенти с коронавирус се приемат в „Пирогов” и „Александровска”, каза д-р Балтов. "В "Пирогов" са приети 22-ма и един е на апаратна вентилация, което е 1/3 от капацитета на  болницата", съобщи директорът. Той призова хората да спазва мерките на здравното министерство и трите Д - дисциплина, дезинфекция и дистанция. Проф. Балтов обясни, че пътеката за лечение на коронавирус е недофинансирана от Здравната каса и затова никой няма интерес да завишава с нереални случаи. Пътеката е 600 лв. и сега вървят преговори на Българския лекарски съюз и НЗОК да се вдигне цената на лечение, разясни директорът на "Пирогов".  

comment 0
visibility 1051
От "Пирогов": Проф. Асен Балтов не е с положителна проба за COVID-19

От "Пирогов": Проф. Асен Балтов не е с положителна проба за COVID-19

От Института за спешна медицинска помощ "Пирогов" изпратиха до медиите официална информация, касаеща здравето на директора на болницата проф. Асен Балтов. В нея се обяснява,че той не е заразен с коронавирус. Съобщението идва след многобройни запитвания, отнасящи се до състоянието на професор Балтов. Ето и пълният текст на информацията: Уважаеми колеги,Във връзка с появили се запитвания, касаещи здравословното състояние на изпълнителния директор на Пирогов проф. Асен Балтов Ви информираме, че:Проф. Асен Балтов НЕ е с положителен резултат на COVID-19. Проф. Асен Балтов е в добро общо състояние. Проф. Балтов благодари на всички за проявената загриженост и внимание към него.

Реклама
comment 0
visibility 1111
В "Пирогов" дадоха старта на 6-месечен проект за борба с домашното насилие

Официално: В "Пирогов" тръгна 6-месечен проект за борба с домашното насилие

6 - месечен проект за борба с домашното  насилие започва официално от днес в "Пирогов". Инициативата включва приемна за жертви на домашно насилие и Гореща телефонна линия. Рамо на идеята дават фонд "Обединени срещу COVID-19", фондация "Tide" и Министерство на правосъдието. Реализацията е дело на Асоциация "Деметра", в партньорство с ГДНП и УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД, на територията на университетската спешна болница "Пирогов".    Денонощна телефонна линия за психологически консултации откри "Пирогов"   Обучение в "Пирогов" за разпознаване жертви на домашно насилиеИма идея да се предоставят апартаменти или помещения, където пострадалите да бъдат настанени, докато се изясни причината за проявата на агресия и се издаде например ограничителна заповед, поясни изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Балтов.    Дияна Видева от Асоциация "Деметра" подчерта необходимостта от създаване на условия за изолация на пострадалите за няколко дни и призова за съдействие институциите. Освен телефонната линия, която функционира все по-добре, стана ясно, че ще има и сайт и специален чат, където хората да могат да задават въпроси, а специалисти като полицаи и психолози да им отговарят.   Националният консултант по въпроса за домашното насилие в МВР инс. Пенка Стоянова съобщи, че има нарастване на случаите на жертви на домашно насилие в условията на коронавируса. По данни на ГДНП жертвите, които са загубили живота си вече са 9, а сигналите за агресия в семейна среда са достигнали 3500. Ограничителните заповеди само в Софийски градски съд са 600.      

comment 0
visibility 4498
Опериран е работникът, паднал от 24 метра в столичния "Бъкстон"

Опериран е работникът, паднал от 24 метра в столичния "Бъкстон"

Строителен работник се бори за живота си след като падна от строеж в столичния квартал "Бъкстон". Той е с политравма и е опериран в "Пирогово". В момента е в реанимация. 35-годишният мъж е полетял от осмия етаж, което е около 24 метра височина и е паднал върху железа. "Той е опитен мастор и съм изненадана, че се случи това", коментира пред bTV служителка на строителната фирма. Мъжът е кофражист и незнайно как е полетял от височината. Бил е с подходящо обезопасяващо облекло. От Главна инспекция по труда е започнала проверка и строителният обект е спрян. Инцидентът е станал около 13 часа. Още не са изяснени обстоятелствата, при които е станал инцидентът.

comment 0
visibility 946
Директорът на "Пирогов" обясни кога в болницата ще с получат заплатите

Директорът на "Пирогов" обясни кога в болницата ще получат заплатите за април

Директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов коментира пред Нова телевизия случая със заплатите за април на работещите в спешния институт. И защо се е получило това забавяне на финансите, за което медици от болницата сигнализираха в социалните мрежи.    В "Пирогов" не са си получили заплатите за април   „Парите, които трябва да получат работещите, са за заплатите за април. Трябва да се знае, че Касата изплаща 100% от изработеното за април. Днес ще имат пари. До 10 часа ще постъпят парите по сметката на болницата и след това ще бъдат преразпределени по сметките на работещите”, каза шефът на „Пирогов”.   Според него причината за забавянето е, че болницата получава парите си от НЗОК на части заради кризата с коронавируса, а вторият транш е направен от Касата в последния възможен момент в петък на обяд и парите не са постъпили още по сметката на болницата. „По принцип работещите в болницата трябва да получат възнагражденията си между 25-то и 30-то число на месеца”, каза още Балтов.   „Надявам се това да се случва за последно. Мисля, че вече ще има по-добра организация при надзора на Касата, защото иначе следващия месец ще последва същото”, посочи той. И допълни: „Един ден закъснение не е чак такъв проблем”.   Според него до 50% по-малко е била дейността на болницата през април и май. „Риск за заплатите няма", подчерта още директорът на болницата.    

comment 0
visibility 1430
Успешно премина операцията на Ивайло Пенчев в "Пирогов"

Успешно премина операцията на Ивайло Пенчев в "Пирогов"

Успешно е преминала операцията на бизнесмена и собственик на Уолтопия Ивайло Пенчев днес в болница "Пирогов". В момента е в нормален постоперативен период и е преместен отделението по неврохирургия, където ще остане няколко дни, казаха от "Пирогов" пред Столица.bg. Както сам съобщи Пенчев устринта с болтове с планки ще сглобят лекарите. Той бе опериран от неврохирурзи заради трамвите му на гръбначния стълб. Пенчев пострада след падане със личния му самолет край Елин Пелин в събота. Той беше с политравма. Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев се разби край Елин ПелинПод ръководството на Районна прокуратура-Елин Пелин се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал.1, б. „б“, вр. чл. 342, ал. 1 от НК, съобщиха от прокуратурата. Около 13.27 ч. на 09.05.2020 г., на територията на летище Лесново, при управление на въздухоплавателно средство били нарушени правилата за движение и по непредпазливост причинена средна телесна повреда на Ивайло Пенчев. Пострадалият получил фрактура на първи лумбален прешлен. Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествие, предстои провеждане на разпити на свидетели и назначаване на експертизи. Работи се по няколко версии. 

comment 0
visibility 665
Пирогов

Тестват всички пациенти в „Пирогов“

В понеделник ще бъде издадена заповедта всички пациенти, които постъпват в „Пирогов“, да бъдат тествани PCR тестове за COVID-19, съобщава Нова ТВ. Това се налага заради растящия брой заразени медици в лечебното заведение. В „Пирогов“ до момента заразените медици са 50. Проф. Асен Балтов сподели, че в спешния център се приемат непрекъснато тежки и спешни случаи, за които не е ясно дали са носители на вируса. Тъй като в повечето случаи инфекцията е безсимптомна, неусетно се заразяват лекарите, които се грижат за тя. Затова сега всички, пациенти, които се приемат в лечебното заведение, ще бъдат задължително тествани.

comment 0
visibility 1196
Пирогов

Ще оперират Ивайло Пенчев в понеделник

Ивайло Пенчев, който катастрофира вчера със самолета си, в момента е под наблюдение и лечение в „Пирогов“, съобщава БТВ. Пенчев е адекватен и контактен и се намира в отделението по неврохирургия в „Пирогов“. Очаква се в понеделник да му бъде направена операция. Припомняме, че в събота самолетът му падна при кацането на летище Лесново. След излитането е установена намалена тяга на двигателя, което накарало бизнесмена да се върне. Точно тогава се случва и инцидента.

comment 0
visibility 1048
"Пирогов" поема детето, паднало от тераса във Велико Търново

"Пирогов" поема детето, паднало от тераса във Велико Търново

Лечението на 6-годишното дете, което падна от тераса на жилищен блок във Велико Търново, ще продължи в „Пирогов”, съобщава Нова телевизия. След като вчера беше извършена животоспасяваща операция, състоянието на момченцето е стабилизирано. След разговор и консултация между директора на болница „Д-р Стефан Черкезов” д-р Стефан Филев и директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов, е взето решение детето да бъде транспортирано в София за по-нататъшно лечение.

comment 0
visibility 3201
Премерът Борисов посети "Пирогов": Ккавото е поискал проф. Балтов съм го на

Премерът Борисов посети "Пирогов": Каквото е поискал проф. Балтов съм го направил

Премиерът Бойко Борисов посети болница "Пирогов" днес преди обяд. Поводът е пускането на нова апаратура - ядрено-магнитен резонанс, каза директорът на проф. д-р Асен Балтов. "Премиерът дойде, за да види какво сме направили и да дадем един отчет, какво сме направили за пациентите на "Пирогов". От 2300 работещи в болницата има 48 заразени от тях 20 от вътреболнична инфекци от пациенти, приети по спешност. 8 колеги са заразени в среда. Сред заразените има хирурзи кинезетерапевти и санитари", каза пред журналисти проф. Балтов. Прекрасно е всичко, което видях, лаконичен бе премиерът. Той благодари на лекарите в болницата. един от най-добрите неврохирурзи проф. д-р Николай Габровски  показа на Борисов ремонтираните операционни и новата апаратура, която позволява да работят интедисциплинарни екипи. "Ти само главите работиш", попита Борисов. "И гръбначния стълб", допълни проф. Габровски. Друг лекар му разказа за случай, при който пациент е бил с травма по тялото и със счупена челюст. "Тогава проф. Габровски ми подаде ръка и влязохме в тяхна операционна", с признателност разказа лекарят. "Това ме е страх да го слушам", отсече премиерът. За ремонта на операционни и отделения са отпуснати 500 000 лв. от Министерство на здравеопазването, обяви директорът проф. Стоян Балтов. "Да не правим много калабалък затова не взе и Ананиев. Каквото Балтов е поискал от мен съм го направил", припомни премиерът. При посещението доцент обясни на премиера, че PCR тестовете показвали отрицателен резултат за коронавирус, а на скенера се виждат поражения от инфекцията на белите дробове.  

comment 0
visibility 1160
"Пирогов"

Дарение от 50 000 лева за „Пирогов“ от Цар Симеон II

„Пирогов“ получи дарение в размер на 50 000 лева от  Н.В. Цар Симеон II, съобщава 24 часа. Със сумата е закупен важен и иновативен апарат за изследване на COVID-19, наречен "Chemagic Preptio". С него се осъществява екстракция на ДНК с помощта на магнитни частици. С него се постига подготовката на 12 проби от пациенти за PCR анализ. Апаратът гарантира безопасно, сигурно и бързо  изолиране на пробите. С новата придобивка лабораторията в „Пирогов“ ще провежда PCR диагностиката по-бързо и прецизно. След като премине пандемията COVID-19, апаратът ще се използва за изследване на други вирусни инфекции. От „Пирогов“ изказват своята огромна благодарност към Н.В. Симеон II за хуманния жест.

comment 0
visibility 976
Лекари и сестри от ВМА и "Пирогов" с призиви към хората за Великден

Лекари и сестри от ВМА и "Пирогов" с призиви към хората за Великден (СНИМКИ)

Екипите на първа линия в борбата с коронавируса от столичните болници ВМА и "Пирогов" публикуваха в социалната мрежа призиви към гражданите да си останат по домовете за Великденските празници.    Ето апелът на медиците от ВМА:  "На Великден ние ще бъдем на работа, няма да се приберем у дома. Но вие можете. На Великден ние ще се грижим за нашите пациенти. Няма да бъдем със семействата си. Но вие можете. На Великден ние ще се помолим оттук, от болницата, която е наш втори дом. Направете го и вие. Посрещнете Възкресение у дома. Крайните резултати зависят от нас. Заедно можем да се справим с това изпитание. Всичко е в нашите ръце. Пазете се и бъдете здрави!"   Следвайки примера на изпълнителния директор проф. Асен Балтов и водещи специалисти от "Пирогов", главната сестра Цветелина Евтимова и част от старшите сестри в университетската болница отправиха призив към всички: "Ние сме тук за Вас, моля, останете си вкъщи заради нас! Благодаря!".   

comment 0
visibility 1893
Шефът на "Пирогов": Почивните дни и хубавото време са проблем, който ни тре

Шефът на "Пирогов": Почивните дни и хубавото време са проблем, който ни тревожи много

„В страната има осигурени 15 000 дози хлорохин, които ще бъдат давани на пациенти в по-леко състояние, за да не се стига до толкова тежки усложнения". Това заяви пред Нова телевизия  директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов. Той уточни, че тепърва ще се мисли алгоритъм, по който лекарството да достига до пациентите, а целта е да се започва лечение, преди да се стигне до тежки усложнения.   „Може би ще променим тактиката. Може да търсим тези пациенти и да им даваме по-рано лекарства. А не когато ги интубираме“, поясни Балтов пред камерите. Той допълни, че хлорохинът може да се дава и в домашни условия.   „Почивните дни и хубавото време са проблем и това ни тревожи много. Това, което правят недисциплинираните хора, ще се отрази до 10 дни. Тогава ще започнат да растат случаите. Не мислете, че това е просто хипотеза. Вирусът вече витае във въздуха на София", поясни Балтов.    По думите му в страната има сериозна реорганизация на всички лечебни заведения. „В началото, когато бяха първите случаи, ние бяхме с еднократни облекла, взети от кампанията с чумата. Само за един ден в „Пирогов“ се изхабиха 70 костюма. Знаете ли какво облекчение настъпи, когато получихме тези за многократна употреба?! Освен това в момента няма място в България, където да няма маски", поясни Балтов.   

comment 0
visibility 827
Пирогов аплодисменти

Медици от "Пирогов" и ВМА аплодираха гражданите, останали вкъщи (ВИДЕО)

Жестът на лекарите е препратка към аплодисментите, които още в началото на епидемията хората отправяха от балконите си към всички медици на първа линия. "Бъдете и Вие отговорни и солидарни, останете си вкъщи! Благодарим Ви!", пишат в публикацията към видеото в официалния профил на "Пирогов" медиците. "Аплодисментите тази вечер са от лекарите към всички, които послушаха апелите им и останаха вкъщи! Благодарим ви! Заедно ще се справим!", пишат лекарите от катедра "Инфекциозни болести" към ВМА.   На брифинга тази сутрин бяха изразени опасения, че предписанията не се спазват.   Останете вкъщи!

comment 0
visibility 1100
11 от лекуващите се с COVID-19 в "Пирогов" са в реанимация

11 от лекуващите се с COVID-19 в "Пирогов" са в реанимация

30 от пациентите с  COVID-19, който са на лечение в "Пирогов" са в средно тежко състояние, а 11 са в тежко и са в реанимация. Това съобщи директорът проф. д-р Асен Балтов в социалната мрежа. Той призова "Останете вкъщи!". И през изминалата седмица болницата получи още дарения. Вчера бяха дарени 260 260 лв. От материалните лечебното заведение получи и респиратор, лични предпазни средства и безалкохолни напитки (Редбул и Ариана Радлер). Хотел "Форум" (бившия "Славия") осигурява стаи за екипите на "Пирогов", тъй като медиците са изолирани от домовете и семействата си. На 7 април - Световния ден здравето и празник на медиците, депутатът Делян Пеевски е дарил 5 респиратота на "Пирогов". Специализизраната апаратура за  отделението, където медиците се борят за живота на заразените с COVID-19. Дарение направиха и от Съюза на ловците и риболовците в България - предпази шлемове, ръкавици и платнени маски. Контейнера за опасни отпадъци получи болницата от "Пиринпласт", Гоце Делчев. Българският производител дари и 5000 от своите контейнери за еднократна употреба за съхранение и извозване на опасни болнични отпадъци. Мощната подкрепа на "Пиринпласт" Гоце Делчев се разпределя през Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), като част мерките, предприети от МОСВ за извънредното положение. Контейнери получиха:  1000 броя на Военномедицинска академия500 броя за УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“500 броя за болница „Майчин дом“1000 броя за ПУДООС500 броя за Медицински институт на МВР500 броя за УМБАЛ „Пирогов“1000 броя на болници, базирани в Източна България "Благодаря от името на всички колеги, които работят всеотдайно и самоотвержено в режим 24/7!", каза изпълнителеният директор на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов.

comment 0
visibility 2547
"Пирогов" окъпан в море от цветя заради битката с COVID-19

"Пирогов" окъпан в море от цветя заради битката с COVID-19 (СНИМКИ)

Цяло море от цветя получиха днес медиците от „Пирогов” като дарение от Асоциацията на производителите на декоративни растения в България. Благородната инициатива е по повод Цветница и Великден и част от кампанията #останиВкъщиЗасадиЦвете и #ЗасадиДървоСпасиЗемята".Това съобщават от болничното заведение. От страна на спешната болница, която е на първа линия в борбата с коронавируса, дарението прие лично главната сестра Цветелина Евтимова. Тя изказа огромна благодарност от името на всички служители на болница "Пирогов". "Идеята е, че и в трудни времена цветята имат силата да носят радост, а целта е медиците да усетят обществена подкрепа и да се заразят с цветно настроение. Със символичното дарение, членовете на Асоциацията изразяват своята благодарност към лекарите и медицински сестри, които в момента излагат себе си на риск, за да се борят за нас.Зеленият сектор е сред най-засегнатите браншове от икономическата кризата, която настъпи вследствие на извънредното положение. Бизнесът с цветя и декоративна растителност отчита сериозни загуби в момента", каза ланд.арх. Татяна Бояджиева,председател на Управителния съвет на АПДРБ. Въпреки това, от Асоциацията апелират да се спазват всички препоръки на здравните власти. С кампания в социалните мрежи, собствениците на градински центрове и разсадници ни призоват да избираме български растения и гарантират, че при производството и продажбата им се спазват всички препоръки в условията на извънредно положение."Нека не забравяме, че е пролет и всеки от нас може да си създаде цветно настроение вкъщи!", обърна се при дарението ланд.арх. Татяна Бояджиева. От Асоциацията са подготвили над 1000 цветя, с които да зарадват лекари и медицинския персонал, които застават на първа линия в борбата с коронавируса.

comment 0
visibility 1990
Дженерали застраховане

"Дженерали" И "Джи Пи Презастраховане" дариха два респиратора на "Пирогов" и "Александровс...

Дженерали Застраховане АД и Джи Пи Презастраховане ЕАД дариха два респиратора CWH-3010 на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД и УМБАЛ „Александровска“ ЕАД Докато страната се мобилизира, за да забави разпространението на COVID-19, Дженерали Застраховане АД и Джи Пи Презастраховане ЕАД, част от Generali Group, решиха да обединят усилия, за да подпомогнат две от болниците в България, които ежедневно се борят да запазят и подобрят живота на хората в страната.С дарението на два броя респиратора CWH-3010 ,, лекарите от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД и УМБА „Александровска“ ЕАД ще имат така нужната апаратура, в подкрепа на своите действия с цел запазване на човешкия живот в борбата с вируса Covid-19. В кризисни ситуации като тази всеотдайността на всички лекари и медицински служители на първа линия е високо оценявана от нас и затова решихме да дадем своя принос тяхното хуманно дело. В трудни ситуации е от изключителна важност, да покажем, че всички ние можем да се обединим и заедно да бъдем полезни за подсигуряване на бъдещето на нашата общност, в частност здравето на хората в България. Тази инициатива е в унисон с ценностите на Групата – да бъдем Партньор за цял живот за нашите настоящи и бъдещи клиенти, като дадем възможност на хората да формират по-безопасно бъдеще, грижейки се за живота и мечтите си. Накрая бихме искали да изкажем огромната си благодарност към всички лекари, сестри, експерти и служители, които се борят ден след ден с ограничаване и намаляване на негативните последици от разпространение на вируса Covid-19. Заедно ще успеем!   ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 69,7 милиарда евро за 2019 г. С близо 72 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона. „Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул.”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049 и притежава лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г. „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия. Дженерали Застраховане АД и Джи Пи Презастраховане ЕАД дариха два респиратора CWH-3010 на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД и УМБАЛ „Александровска“ ЕАД София - Докато страната се мобилизира, за да забави разпространението на COVID-19, Дженерали Застраховане АД и Джи Пи Презастраховане ЕАД, част от Generali Group, решиха да обединят усилия, за да подпомогнат две от болниците в България, които ежедневно се борят да запазят и подобрят живота на хората в страната.С дарението на два броя респиратора CWH-3010 ,, лекарите от УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД и УМБА „Александровска“ ЕАД ще имат така нужната апаратура, в подкрепа на своите действия с цел запазване на човешкия живот в борбата с вируса Covid-19. В кризисни ситуации като тази всеотдайността на всички лекари и медицински служители на първа линия е високо оценявана от нас и затова решихме да дадем своя принос тяхното хуманно дело. В трудни ситуации е от изключителна важност, да покажем, че всички ние можем да се обединим и заедно да бъдем полезни за подсигуряване на бъдещето на нашата общност, в частност здравето на хората в България. Тази инициатива е в унисон с ценностите на Групата – да бъдем Партньор за цял живот за нашите настоящи и бъдещи клиенти, като дадем възможност на хората да формират по-безопасно бъдеще, грижейки се за живота и мечтите си. Накрая бихме искали да изкажем огромната си благодарност към всички лекари, сестри, експерти и служители, които се борят ден след ден с ограничаване и намаляване на негативните последици от разпространение на вируса Covid-19. Заедно ще успеем!   ДЖЕНЕРАЛИ ГРУП Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България и е част от Generali Group.Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 69,7 милиарда евро за 2019 г. С близо 72 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти като предлага иновативни и персонализирани решения, благодарение на развитата си дистрибуторска мрежа.В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона. „Дженерали Застраховане” АД е дружество със седалище в Република България, гр. София, бул.”Княз Александър Дондуков” № 68, ЕИК 030269049 и притежава лиценз за извършване на застрахователна дейност – Решение №1 на Националния съвет по застраховане от 26.03.1998 г. „Дженерали Застраховане” АД е част от Група Дженерали, вписана под №26 в Регистъра на застрахователните групи към Института за надзор на застрахователни компании (IVASS) в Италия.    

comment 0
visibility 3578
48-годишна жена с коронавирус почина в "Пирогов"

48-годишна жена с COVID-19 е починала в "Пирогов"

В "Пирогов" днес е починала 48-годишна жена. Пациентката е приведена в лечебното заведение от столичната Пета градска болница. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването. Тя е била е с кетоацидоза /декомпенсиран диабет/ и доказана коронавирусна инфекция. Хоспитализирана е в „Пирогов“, където е била поставена на апаратна вентилация. Въпреки усилията на медицинския екип жената е починала.

comment 0
visibility 5669
Чака се втората проба на 4-годишното дете, настанено в "Пирогов"

Чака се втората проба на 4-годишното дете, настанено в "Пирогов"

Първите изследвания за коронавирус на 4-годишното дете от Великотърновската болница, настанено в "Пирогов" е отрицателна. Очаква се резултатът от второто изследване. Малкото не е ваксинирано заради убежденията на родителите си, съобщават от болницата във Велико Търново, отричайки обвиненията на родителите, че не е лекувано правилно. За малкия пациент и преместването му в "Пирогов" с двустранна пневмония, съобщиха сутринта и от Националния оперативен щаб. Детето постъпва в столичната болница с двустранна бронхопневмония и изливи в белите дробове и все още не е интубирано. Момиченцето е прието в болницата във Велико Търново на 23 март с пневмония, а майката обвини в социалните мрежи, че не го лекуват правилно. Пред БНР управителат на лечебното заведение в Търново д-р Стефан Филев обясни, че заради усложненото протичане на пневмонията и отрицателната първа проба за Covid-19 от болницата са предприели мерки лечението на детето да продължи в "Пирогов".

comment 0
visibility 1654
Информационна платформа за COVID-19 създадоха лекари от „Пирогов“

Информационна платформа за COVID-19 създадоха лекари от „Пирогов“

Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шиманов от "Пирогов" създадоха специална информационна платформа за COVID-19. Тя е насочена към всички - в нея бързо и безплатно могат да се проверят симптомите за коронавирус, съобщават от bTV. Приложението може да бъде намерено на адрес covid.bg и работи от вчера. Имаше и затруднения с достъпа, тъй като много хора се опитаха да използват услугата.Първоначално лекарите са искали услугата за свое улеснение, но после решават, че тя може да е полезна и за гражданите. Ръководителят на клиниката по Кардиология проф. Мария Миланова смята, че приложението ще е в полза, особено за настоящата ситуация, в която хората стоят у дома. Услугата се състои в попълването на въпросник. Въпросите са насочени към състоянието ни от последните 2-3 дни. Времето за попълване е около 5 минути.Въпросите варират от "Живеете ли с други хора в едно домакинство?" до "Имали ли сте близък контакт с човек, болен от COVID-19?".

comment 0
visibility 1126
Денонощна телефонна линия за психологически консултации откри "Пирогов"

Денонощна телефонна линия за психологически консултации откри "Пирогов"

Приемната за жертви на домашно насилие в спешната болница "Пирогов" откри денонощна телефонна линия за психологически консултации при кризи. Целта е нуждаещите се да могат да получават помощ дистанционно поради опасността от инфекция с коронавирус, съобщават от БНР.   На телефон 0700 40 150 специалисти ще изслушват жертвите на домашно насилие и ще ги консултират съобразно конкретната  ситуация. Потърпевшите ще получават съдействие от органите на реда, както и инструкции и помощ как да се защитят и да осигурят своята безопасност. Жертвите на домашно насилие ще получават и съвети за ефективни поведенчески техники за промяна на ежедневието, справяне с негативните емоции и изработване на ефективни стратегии за подобряване качеството на живот.   Специалистите съветват - ако сте в непосредствена опасност, трябва да се обадите на тел. 112. Но предупреждават, че в ситуации като настоящата, когато хората са принудени да останат по домовете си, има голяма вероятност от ръст в проявите на домашно насилие.    Ако изпитвате несигурност, тревога или безпокойство, свързани с настоящата пандемия, породена от Covid-19 и в семейството ви се пораждат проблеми - звънете на телефон 0700 40 150. Психологичната денонощна линия за обслужване при кризи в болница "Пирогов" работи 24 часа, 7 дни в седмицата и ще ви предоставя незабавен достъп до съветник по кризи.  

comment 0
visibility 3257
Пирогов

Китай дари защитни маски и облекла на „Пирогов“

Китай дари защитни облекла и маски на „Пирогов“, съобщава БТВ. Дарителската кампания е организирана за часове и защитните средства са събрани от китайската общност в България, със съдействието на Китайското посолство. За „Пирогов“ са изпратени 2000 маски за многократна и еднократна употреба, 1000 чифта ръкавици и защитни облекла, крайно необходими за лекарите в лечебното заведение. Дарението не е много голяма, но едва петък председателят на Китайската камара е разбрал за нуждата от защитни средства при медиците. Това са количествата събрани от общността само за едно денонощие. В „Пирогов“ са настанени 6 от болните от коронавирус, един от които е в по-тежко състояние.