Нови тенденции при лечението на хернии – на живо в столичната ВМА

-

Снимка: ВМА

Във Военномедицинска академия в София ще се проведе второто издание на „Sofia Hernia Days“, съобщават от болницата. Събитието, което се организира с подкрепата на Българско научно дружество по военна медицина и Българско хирургическо дружество, ще е на 12 и 13 април 2024 г.

Фокусът  е върху херниите на предната коремна стена, а целта на форума е споделяне на най-новите научни познания и практически опит в областта на диагностиката и хирургичното лечение.

Ние вярваме, че обменът на знания и практически опит е ключът към разбирането и ефективното лечение на херниите на предната коремна стена. Този форум представлява своеобразна платформа, където медицинските специалисти ще могат да споделят своя опит, последните научни открития и иновации в областта, коментираха специалистите от Клиника по ендоскопска, ендокринна хирургия и колопроктология на ВМА.

"Нашата идея е да съберем експерти в областта, да създадем продуктивна общност и да насърчим диалога за оптималните практики в лечението на херниите на предна коремна стена. Чрез интегриране на теоретични знания и практически умения, целим да подкрепим научния напредък и усъвършенстването на клиничната практика", заявяват от болницата.

Основнa темa са новите тенденции при лечението на комплексните вентрални хернии на предна коремна стена. В програмата е включена оперативна интервенция на живо при пациент с комплексна вентрална херния и извършване на ендоскопска задна компонентна сепарация, като част от реконструкция на предната коремна стена, както и няколко мултидисциплинарни сесии и дебати.

Заявление за участие във форума можете да подадете на e-mail: sofiaherniadays@gmail.com, като е необходимо да посочите три имена и месторабота. Записването може да стане и по време на събитието.
Таксата за участие е 50 лева, като специализанти и студенти могат да участват  без такса (необходима е заявка за регистрация на посочения електронен адрес с уточнение, че сте специализант или студент).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Уролози от ВМА-София ще оперират на живо пред медици от цял свят...

Катедрата по урология и нефрология на Военномедицинска академия (ВМА) в София ще бъде домакин на 14-тия Симпозиум &bdquo...

Прочети още keyboard_arrow_right