Сигнал: Мизерни условия и липса на човешко отношение в болницата в Бухово

-

Снимка: Facebook

За лоши битови условия и недобросъвестно отношение към пациентите сигнализираха редовни посетители на  Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация в Бухово, предаде БНР.

В здравното заведение в Бухово се приемат за лечение  бездомни или хора, останали без близки. Едноличен собственик на болницата е Столична община.

Две жени, които често посещават настанените в болницата разказаха, че стаите, които обитават пациентите, са в много лошо състояние, материалната база е стара, влажна и мръсна. Личната хигиена, по-специално къпането на пациентите, се осъществява веднъж на две седмици.

Мария Христова, която по професия е учител, често посещава здравното заведение и дарява средства за пациентите там. Според нея не липсата на финансови средства, а липсата на човешко отношение е основният проблем в болницата. По думите ѝ хората там са пренебрегнати и унижавани до крайна степен. Заплашване, лишения и репресии са методите за налагане на ред сред пациентите.  Жената споделя още, че често е изнудвана за пари, даренията ѝ се използват недобросъвестно, а предложението ѝ за гражданска дарителска кампания е отхвърлено.

Директорът на болницата д-р Дора Велева е изпратила до БНР писмено становище по темата. Откъс от него гласи: "Напълно безпочвено е изказването за лошо отношение. Болните се обгрижват по възможно най-добрия начин, по който можем да се справим с оскъдния си персонал. Нахранени и преоблечени, в топли и чисти помещения, голяма част от тях са ни докарани, прибрани от подлези и пейки. Хора, които са отхвърлени от близките и обществото, са лекувани и обгрижвани от екипа на здравното заведение. Колкото до лошите битови условия, те са резултат от стария сграден фонд, който от десетилетия не е ремонтиран."

Предстои гражданите да изпратят жалба до Столична община за състоянието на материалната база и за лошото отношение към лекуващите се, като се надяват да бъдат взети мерки.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичната „Пирогов" с най-престижната награда за лечение на инсу......

Невролозите от университетската болница „Пирогов" получиха най-престижната европейска награда за лечение на исхеми...

Прочети още keyboard_arrow_right