ВМА-София с апел: Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!

ВМА-София с апел: Бъди един от нас: Дари кръв - дари живот!

Снимка: Столица.bg

Столичната ВМА отново организира кръводарителската кампания „Бъди един от нас: Дари кръв – спаси живот!“. Всеки, който желае да се включи, може да го направи всеки ден от 8:00 до 16:00 часа в Кръвния център на ВМА – София, съобщават от здравното заведение.

„Необходимостта от кръв и кръвни продукти е постоянна. От Вашата добра воля – на кръводарителите, понякога зависи нечий човешки живот. Кръводаряването променя живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година. Нуждите са ежедневни. За различни тежки операции, за пострадали при пътни инциденти, за пациенти с онкологични заболявания... Ситуациите са колкото разнообразни, толкова и повтарящи се.“, посочват от болницата.

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е и една от мисиите на ВМА.

„Това е един акт на солидарност, който олицетворява основни човешки ценности, като алтруизъм, уважение, състрадание и доброта“, коментира проф. Румен Попов, началник на Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Всеки човек, между 18 и 65-годишна възраст, с тегло над 50 кг. и липса на противопоказания, може да дарява кръв. А самият процес отнема не повече от 30 минути.

Според "правилата" мъжете могат да даряват кръв до пет пъти в рамките на една календарна година, а жените - четири. Интервалът между две кръводарявания трябва да бъде поне 2 месеца.

Допълнителна информация може да се намери на тел.: 02/ 92 25 506.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Д-р Стоян Миланов от " Пирогов" бе награден за принос в спешната......

3 награди получи УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" в Световния ден на спешната медицина по време на научната конференция "Токсикол...

Прочети още keyboard_arrow_right