Ансамбъл „Филип Кутев“ с три концертни спектакъла в София

Ансамбъл „Филип Кутев“ с три концертни спектакъла в София

Снимка: facebook

70-ата годишнина ще се отпразнува в НДК

Този февруари ще имаме привилегията да се докоснем до внушителните гласове, магнетичните музиканти и виртуозните танцьори на ДФА “Филип Кутев”, които ще честват своята 70 годишнина с три ярки концерта в НДК.

На 18 февруари е концертът “Началото”, в който ще чуем и видим музикални и танцови произведения съхранени от раждането на ансамбъла до 1985 г., включително и емблематичната постановка “Тракийска сватба”.

На 19 февруари следва концертът “Пътят", в който ще се насладима на сценичните постижения, чрез премиерата на три нови произведения на ансамбъла, както и на участието на гост изпълнителите.

А на 20 февруари ще се докоснем до предаденото и получено фолклорно и сценично наследство в концерта “Наследството”, съобщиха от НДК.

Специални гост - изпълнители в юбилейната фолклорна трилогия ще бъдат професионалните ансамбли “Пирин” и “Тракия”. Тържествените концерти по повод 70-годишния юбилей на ДФА “Филип Кутев” се провеждат под патронажа на президента Румен Радев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Под купола на Ларгото в София ще гледаме спектакъла "Италия танцу......

Националният хореографски център Aterballetto ще представи второто издание на спектакъла "Италия танцува" в София на 27 ...

Прочети още keyboard_arrow_right