Докато трае забраната за спектакли: В Музикалния театър започва ремонт

ремонт в Музикалния театър

Снимка: Столица.bg

Докато трае забраната за културни събития на закрито, Музикалният театър започва  отдавна планиран ремонт. Средствата за него са отпуснати от Комисията за бедствия и аварии. Още тази седмица в оперетата влиза фирма –изпълнител, която трябва да започне отводняване на основите на сградата. Ремонтът е спасителен за Музикалния театър, който е един от националните културни институти в страната.
 
 „Не може да няма загуби за театъра, но ние имаме един много добър резерв от миналата година, който ни дава спокойствие и увереност, че като институт с един от най-добрите финансови показатели за миналата година – ще можем да се справим и в тази ситуация. Но за нас на първо и най-важно място е здравето на хората” – заяви пред Столица.bg  директорът на театъра Марияна Арсенова.
 
В Музикалния театър от тази седмица спират и репетициите. През последните месеци усилено се подготвяше най-новата премиера, планирана за началото на април - оперетата на Калман „Принцесата на цирка”. В нея ще има професионални акробати и спиращи дъха циркови атракции, изпълнени от артистите. Най-вероятно премиерата ще бъде изтеглена за края на април.
 
От Музикалния театър апелират зрителите да не бързат да връщат билетите си на касата на театъра, а да изчакат, докато бъде обявена актуализираната програма. „Призоваваме публиката за търпение и за разбиране” – каза директорът на Оперетата Марияна Арсенова. „Нито един зрител няма да бъда ощетен и всеки предварително закупен билет ще може да бъде презаверен за нова дата на спектакъла.”
 
Тази неделя Музикалният театър трябваше да върне публиката, която беше изкупила целия салон за най-касовия и зрелищен мюзикъл на родна сцена - „Фантомът на операта”. Оставащите шест представления трябваше да бъдат изиграни до края на седмицата. Засега от театъра няма да развалят тежката метална конструкция за сцената на Фантома. Предвижда се - щом падне забраната за културни събития на закрито – оставащите спектакли на „Фантомът на операта”, голяма част от които вече са разпродадени, да се срещнат с очакващата ги публика. 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right