Български мюзикъл по "Великият Гетсби" с премиера в Музикалния театър

Български мюзикъл по "Великият Гетсби" с премиера в Музикалния театър

Снимка: Столица.bg

Българският мюзикъл  "Ухание на пури и джаз" по "Великият Гетсби" на Фицджералд и Сонетите на Шекспир ще се проведе в Музикалния театър.  Първата премиера ще се проведе на 30 ноември (събота) и 31 ноември (неделя). Това съобщиха от Музикалния театър.

Това е пети мюзикъл на сцената на Музикалния театър след култовите заглавия на театъра „Исус Христос Суперзвезда”,”Зоро”,”Чикаго” и други, които поставя режисьорът Бойко Илиев. 

Композиторът Сашо Младенов определя музиката в „Ухание на пури и джаз” като джазов рокендрол. В нея има и много други елементи като латино ритми, типичен филмов холивудски звук, дори и предкласика. Оркестърът е своеобразен главен герой в спектакъла, заради постоянните партита, които се случват, и неслучайно е разположен на сцената.

Музикален ръководител на спектакъла е Юли Дамянов, диригент-постановчик – Огнян Митонов, хореограф - Татяна Янева,сценограф – Георги Златанов, художник-постановчик на костюмите – Исидора Молес, хормайстор – Людмил Горчев.  

В ролята на Гетсби, зрителите ще видят Денко Проданов, като неговата възлюбена Дейзи – Боряна Йорданова, Елица Красимирова и Християна Лоизу. Приятелят на Гетсби – Ник - се изпълнява от солистите Тодор Велков и Георги – Маноел Димитров. Участват още: Владимир Грудков ,Александър Панайотов в ролята на Том; Илона Иванова,Десислава Николова и Теменужка Трифонова като Джордан.

Александър Мутафчийски и Богомил Спиров изпълняват ролята на Водещият в партьорство с Олга Михайлова-Динова,Людмила Козарева и Златомира Драголова като Певицата. Доайените на театъра Христо Сарафов и Николай Борисов влизат в ролята на атрактивния мафиот Улфсхайм. Участват Хорът, Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов.

Гражданите могат да си вземат билети от сайта https://tickets.musictheatre.bg/bg/calendar/2021-10 , както и на касата на Музикалния театър (тел. 02/ 943 19 79).

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right