Филм на Командарев с три отличия на фестивала Карлови Вари

Филм на Командарев с три отличия на фестивала Карлови Вари

Снимка: 8 pm

Огромно международно признание получи българското кино благодарение на режисьора Стефан Командарев. Новият му филм „Уроците на Блага“ получи три награди на фестивала в Карлови Вари.

Лентата беше отличена с голямата награда „Кристален глобус“, както и с наградата, която се присъжда за отстояване на християнските и морални ценности чрез киното.

Актрисата Ели Скорчева получи отличието за най-добра женска роля. Тя влиза в образа на учителка, която заради телефонни измамници губи всичките си спестявания. С нея Ели Скорчева се завърна в киното след почти 30-годишно отсъствие.

„Изключително сме щастливи от за този успех. Освен това тук определиха филма като социален трилър. Това е най-точното определение, което сме чували за „Уроците на Блага“. Сега продължаваме работа по следващия ни проект “Made in EU“, сподели от Чехия Стефан Командарев.

"Уроците на Блага" ще бъде представен за първи път в България на фестивала "Златна роза". С него ще бъде открита и "Киномания".

БНТ е копродуцент на „Уроците на Блага“.

За филма:

„Уроците на Блага“ е най-новият филм на Стефан Командарев, който връща на екран голямата българска актриса Ели Скорчева, при това в главната роля. Това е първото ѝ филмово участие от 30 години. Освен нея, в лентата ще видим познати лица като Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, а Герасим Георгиев – Геро ще изиграе най-различната роля в своята кариера до момента.

Лентата, разказва за пенсионираната учителка Блага, която става жертва на телефонна измама и губи всичките си спестявания. Когато осъзнава, че няма шанс да си върне парите, тя получава примамливо, но подозрително предложение за работа. Някога стриктната и честна жена, бавно започва да погазва всичките си принципи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

14 нови исторически разказа за София предлагат "Литературни маршр......

За шеста година фондация „Прочети София“ организира едно от най-важните си събития - „Литературни марш...

Прочети още keyboard_arrow_right