Фотографска изложба на Иво Йованович в галерия Сердика

галерия Сердика

Снимка: Sofia Live

#Хаштагсофия – фотографската изложба на Иво Йованович в галерия Сердика се открива на 22 януари, вторник, от 18.00 ч. Изложбата ще може да бъде разглеждана от гостите на галерията до 19 февруари.

Иво Йованович винаги се е впечатлявал от детайлите в архитектурата в градската среда и особено от автентичните следи от минали времена. Това е основната причина фотографиите му да  са директна препратка към уникални места в столицата, които остават незабелязани в забързаното ежедневие. Той смята фотографиите си за моментни снимки на онази София, която е останала неопетнена от модернизацията и урбанизацията. В тях  столицата прилича на град със спокойно излъчване и европейско самочувствие, град чиято красота не трябва да бъде подминавана.

До момента фотографии на Иво Йованович са били показвани за деня на София във фоайето на театър "Иван Вазов" през 2018 г.

Иво Йованович живее в София. Голяма част от живота си прекарва в Белград, където учи операторско майсторство. Оператор е бил в RTS, BBC, WTN, ITV, YUTEL, а любовта към фотографията приема  от баща си – фотографа Душан Йованович.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right