Меломанки от Тексас аплодират „Парсифал“ в Софийската опера

Меломанки от Тексас аплодират „Парсифал“ в Софийската опера

Снимка: Елиана МИтова

Американките са очаровани от изпълненията на Атанас Младенов и Костадин Андреев на героите на Вагнер

Меломанки от Тексас - три красиви момичета, бурно аплодираха „Парсифал“ в Софийската опера, където тече фестивал, посветен на Рихард Вагнер.

„Отдавна си купихме билетите, много сме доволни! У нас не е лесно да попаднеш на Вагнеров спектакъл. Вашата опера е прочута, чудесно е че успяхме да дойдем“, каза госпожица Рейчъл.

Най- силно впечатление на трите чужденки направила изчистената режисура на академик Пламен Карталов. Американките са очаровани и от артистите Атанас Младенов в ролята на Краля и Костадин Андреев като Парсифал. С прекрасния си драматичен глас ги пленила и Гергана Русекова – ярка и колоритна Кундри.

Нежната половинка на Гергана – водещият тенор на Софийската оперета, Стефан Петков, дойде на представлението заедно с приятел. „Стискайте палци на Гери, партията е трудна“, каза Стефан на негови колеги, мераклии да видят представлението.

Спектакълът мина блестящо под палката на диригента Константин Тринкс. В постановката водеща роля има и хорът на Софийската опера. Експосланик Боян Михайлов остана силно впечатлен от видяното. Като пръв наш дипломат в Бразилия той посрещал академик Карталов преди няколко десетилетия за постановката на операта „Фоска“ на латиноамериканския композитор Гомес.

В рамките на Вагнеровия фестивал с огромен успех мина и новата постановка на „Валкюра“. Осем красиви Валкюри разиграха прочутата сцена с ездата. „Обичам тази опера, наесен с постановката ще пътуваме в Германия“, каза една от валкюрите, гласовитата Елена Механджийска.

Елиана Митова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right