С „Клопка“ на Надежда Косева ще се открие София филм фест

С „Клопка“ на Надежда Косева ще се открие София филм фест

Снимка: София филм фест

Филмът "Клопка“ на режисьора Надежда Косева ще открие тазгодишното издание на „София филм фест“. Събитието ще се състои на 13 март от 19 ч. в Зала 1 на НДК. Основната програма на фестивала е от 13 до 31 март, съобщава БНР.

На 23 март ще се проведе Церемонията по връчването на наградите от състезателната програма. След официалната част зрителите ще могат да гледат филма "Пресила“ на американската режисьорка София Копола. Закриващото събитие на основната програма ще се състои отново в Зала 1 на НДК от 19 часа.

"Ако миналата година мото на фестивала беше свързването отново чрез киното, тази година фестивалът е посветен на отварянето. Отварянето на вратите от нас към другите, на българското кино към целия свят и на вратата на света към нас“, обясни директорът Стефан Китанов.

Екологичната тема отново е в основата на София филм фест.

"Идеята да продължи засаждането на дървета в гората на "София филм фест“ няма да е само за една година. Ще продължи в партньорство със Столична община“, допълни Китанов.

Тази година на "София филм фест" ще бъдат връчен три награди. Едната ще е за Маргарете фон Трота – знаменита немска режисьорка, която ще представи най-новия си филм. Наградата на София ще получат също голямата Цветана Манева и художникът Георги Тодоров – Жози.

Два специални мастър-класа ще водят полската режисьорка Малгожата Шумовска и германската режисьорка Маргарете фон Трота. Те ще се състоят в Полския институт и в Гьоте институт. Във Френския културен център ще бъде показан, номинирания за Оскар украински филм "20 дни в Мариупол“.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right