Синът на футболната легенда Сашо Костов уважи автора на „Гайдарят“ в София

Синът на футболната легенда Сашо Костов уважи автора на „Гайдарят“ в София

Снимка: Елиана Митова

Бизнесменът Валентин Костов, син на футболната легенда на „Левски“ Сашо Костов, пръв си купи книгата „Гайдарят“ на представянето ѝ в столична сладкарница.

„Авторът на книгата дипломатът Светлозар Панов, ми е близък приятел. Славист е, но това не ни разделя. Пише страхотно“, каза Валентин Костов за Столица.bg.

Светлозар Панов е прочут с книгите си „Царицата“ и „Царицата и дяволът“. Като дипломат допринася за сближаването ни с чужди народи.

След Ирландия, Унгария и Русия, бе на мисия в Австралийския съюз. Навсякъде се стараеше да е в услуга на българите, да свързва емигрирали сънародници с близките им в родината. Запален спортист. Сюжетът на „Гайдарят“ трогва с присъствието на симпатични образи, а идеите, които внушава, са повече от патриотични.

На представянето на книгата присъстваха литературният критик Йордан Евтимов – поет  и преподавател, диригентът на Софийския духов оркестър Васил Делиев, адвокати, журналисти, предприемачи.

Преди софиянци, жителите на Широка лъка се срещнаха с автора и се сдобиха с книгата. „Светлозар Панов умее да разказва истории. С удоволствие издадох „Гайдарят“ и съм убеден, че книгата ще се хареса на най-широка читателска аудитория“, каза издателят Петър Колев.

Елиана Митова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right