Райна Кабаиванска пристига в столицата за Новогодишния концерт на Софийската филхармония

Райна Кабаиванска пристига в столицата за Новогодишния концерт на Софийскат

Снимка: rainakabaivanska.net

За рождения си ден - 15 декември оперната дива ще е в Милано като почетен гост на честванията в памет на Мария Калас

В Милано ще чества своя 89-и рожден ден оперната дива Райна Кабаиванска. Тя е почетен гост на честванията, организирани от Ла Скала в памет на Мария Калас, съобщиха от НБУ. В края на декември Кабаиванска пристига в България за Новогодишния концерт на Софийската филхармония.

В концерта ще участват изтъкнати артисти от нейните майсторки класове в Нов български университет – италианският тенор Андреа Каре, солист на Ковънт гардън, Метрополитън опера, Театро Реал в Мадрид и други, южнокорейското сопрано Витория Йео, солист на Римската опера, Театро Ла Фениче във Венеция, Фестивала в Залцбург и други, както и младото българско сопрано Александрина Михайлова, дебютирала в Ла Скала, Парижката опера и Театро дел Маджо във Флоренция.

Билетите за концерта са изчерпани, но меломаните в столицата могат да се докоснат отново до изкуството на Райна Кабаиванска между 25 и 28 януари, когато Софийската опера и балет ще представи четири спектакъла на операта „Аида“ с артисти от майсторските класове, в които към Витория Йео и Андреа Каре се присъединяват световно известното мецосопрано Вероника Симеони, украинското сопрано София Соловий, блестящият южнокорейски баритон Хе Канг, българските баси Костадин Мечков и Божидар Божкилов и други.

Със спектаклите на „Аида“ през януари 2024 стартира „Годината на Кабаиванска“ - поредица от събития под егидата на НБУ, посветени на великото сопрано.

В честванията на юбилейната за Райна Кабаиванска година към НБУ се присъединяват Софийската опера и балет, Софийската филхармония, Столична община, Пловдивската опера, Българските културни центрове в Париж и Лондон, Посолството на Италия в България, Театро Лучано Павароти в Модена, Театро Масимо в Палермо, Фантастико, Сами М, Италианската търговска камара и други институции и организации.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right