"София квартет" с концерт в зала България

-

Снимка: "София квартет"

Стоимен Пеев, Йордан Димитров, Валентин Геров и Любомир Ников, познати на публиката като „София квартет”, ще зарадват своите почитатели на концерт. Музикантите са подготвили две романтични произведения.

Почитателите на камерната музика ще могат да чуят Струнен квартет № 1 в ла минор на Роберт Шуман и Клавирен квинтет във фа минор от Йоханес Брамс. В произведението на Брамс към музикантите ще се присъедини специалният гост Василий Илисавски, известен с изпълнения както на съвременно пиано, така и на старинни инструменти, изработени от XVII до XIX век.

Началото на концерта е точно в 19 часа на 4 февруари, в Камерна зала „България”.

„София квартет” започва своята история като Квартет на Българското национално радио, а по-късно той става част от структурата на Софийската филхармония. През годините в състава му са били Димо Димов, Николай Гагов, Николай Беспалов, Ангел Станков, Джефри Дийн.

В последните години „София квартет“ обръща специално внимание и на най-невръстната публика, като организират и осъществяват концерти на тема Хайдн, Шуберт, Менделсон и Моцарт специално за детска публика. Смятат да представят на малките си почитатели и романтични композитори.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right