Стриктно се прилагат мерките в културните институти

Стриктно се прилагат мерките в културните институти

Столица.bg

COVID-мерките се прилагат в театри, музеи и галерии

В общинските театри – Театър София, Театър Възраждане, Малък Градски Театър "Зад канала" и Столичен Куклен Театър се работи при условия, съобразени с актуалната епидемична обстановка и заповедта на Министерството на здравеопазването. От всички актьори и служители се изисква сертификат за завършен цикъл на ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от тест. Представленията се играят при допустима заетост до 30% от капацитета на местата.

Зелени сертификати се изискват и от публиката на възраст над 18 години, съобщават от Столична община във връзка с прилагането на актуалните мерки срещу разпространението на COVID-19 в общинските културни институти.

В Софийската градска художествена галерия СГХГ/Sofia City Art Gallery също е създадена организация за прилагане на новите мерки. Променя се работното време и временно то ще бъде с час по-кратко – от 11:00 ч. до 19:00 ч. Сутрешната филмова програма, съпътстваща изложбата "Кристо и Жан-Клод. Живот=Творби=Проекти", ще започва в 11:30 ч., от посетителите ще се изисква сертификат.

Регионален исторически музей - София / Regional History Museum - Sofia и филиалите му - Археологическо ниво на базиликата „Св. София", Триъгълната кула на Сердика, Археологическата експозиция „Антична Сердика" и Експозицията за национално помирение – са затворени до създаване на необходимата организация за посрещане на посетители, описана в новата заповед на Министерството на здравеопазването.

Общински културен институт Дом на културата Красно село, Общински културен институт "Надежда" и Дом на културата "Средец" отменят планираните до края на месец октомври събития, школите и клубовете на тяхна територия също няма да работят. Дом на културата "Искър" продължава да провежда събития и да приема публика, прилагайки актуалните изисквания.

Всички общински културни институти стриктно прилагат мерките за недопускане разпространението на COVID-19. Залите и местата за артистите, в които се събират повече хора, са оборудвани с озонатори за пречистване на въздуха. Помещенията, в които е възможно, се проветряват редовно. Всички повърхности се дезинфекцират регулярно, спазва се и нужната дистанция.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 41 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 155 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Филиалът на Столичната библиотека в Люлин отбелязва 40 години...

С Дни на книгата и четенето, посветени на най-българския празник 24 май, Столична библиотека отбелязва 40 години от откр...

Прочети още keyboard_arrow_right