Тематични семинари за българските традиции в "Къщата на София"

-

Снимка:"Къщата на София"

Веднъж месечно в "Къщата на София" на ул. "Миджур"12 ще се организират тематични семинари за представяне на българските традиции и обичаи. Това съобщи пред БНР д-р Георги Мишев, който ще е лектор и водещ на събитията.

В програмата ще се разгледат елементи от българската традиционна култура, които обхващат паралелите и генезиса от античността. Целта е представяне и запознаване на по-младата аудитория с вековните традиции, вярвания, обреди и обичаи, като част от нематериалното културно наследство. Събитията ще бъдат съобразени с празничния календар и предстоящите традиционни чествания.

Първа лекция от поредицата ще се проведе на 05 февруари 2022. г. Темата ще е "Традиционната народна култура – особености, пластове, влияния".

„Програмата е замислена наистина като програма, т.е. като една последователност от теми, които да въведат група от хора с интерес в темата, именно реликвите или тези останки от по-стари пластове в българската, народна традиционна култура“, каза Мишев.

В лекциите ще се разглеждат теми като какво е традиция, какво е фолклор, народно творчество, етнология и народознание, както и какви са основните черти и духовни особености на нашия народ.

Семинарите са безплатни за участниците, като местата са ограничени и е необходимо предварително записване.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Национална изложба в София представя българския исторически комик......

Изложбата „София комикс експо - 2024“ тази година е посветена на историческите комикси, съобщават организато...

Прочети още keyboard_arrow_right