Три концерта преди Нова година на музикалния фестивал в София

Три концерта преди Нова година на музикалния фестивал в София

Снимка: НДК

Зимата и снега – основен акцент в музикалните творби

„Топлина за зимните вечери“ е клавирният рецитал, който е подготвил Иван Янъков за българската публика, част от програмата на Новогодишния музикален фестивал. Събитието ще е на 27 декември от 19:00 часа в зала 11. Творбите, които той е избрал, са от Бетовен - Соната „Валдщайн”; Ноктюрни от Скрябин; Добринка Табакова; Респиги; Пуленк; Леонид Десятников и Равел - Гробницата на Купрен, съобщиха от НДК.

На 28 декември от 19:00 часа в зала 11 ви очаква камерният концерт „Зимна приказка“ с двете талантливи музикантки – Десислава Петева и Надежда Цанова. За флейтистката Десислава Петева участието ѝ в Новогодишния фестивал винаги е специално. Тя пази топъл спомен за първите концерти на своята преподавателка, която е наблюдавала по време на НМФ и се вълнува днес да бъде участник в същия фестивал. „28 декември, е специална дата за мен, защото е времето между Коледа и Нова година, когато споделяме моменти с любимите си хора, слушаме хубава музика и се отдаваме на изкуството“, сподели пианистката Надежда Цанова.

Последен в декемврийската програма е концертът „Стъпки в снега“ на дуото Иван Пенчев и Деница Димитрова – 29 декември, зала 11 от 19:00 часа. Поетичното заглавие на концерта насочва към програмата, която двамата са подбрали, а именно – Бах, Сен-Санс, Бизе, Римски-Корсаков, Дебюси, Масне, Равел.

Билети за концертите можете да закупите от касите на Билетен център – НДК или онлайн на www.tickets.ndk.bg

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right