Уникална композиция ще оживее във водното огледало в Южния парк

Уникална композиция на Павел Койчев ще оживее във водното огледало в Южния

Снимка: Столична община

Композицията „Водна паша“, дело на световноизвестния български скулптор Павел Койчев, ще радва гражданите на открито в София. На днешното си заседание СОС даде зелена светлина творбата да бъде разположена в Южния парк, във водното огледало при западния вход откъм бул. „Петко Ю. Тодоров“. Фигурите ще бъдат направени от бронз, а главната ще е висока близо 4 метра. Това ще бъде нова версия на творбата „Водна паша“, разположена до 2019 г. в реката на село Осиковица край Правец. Преди година композицията бе демонтирана, защото се оказа силно увредена.
 
Идеята за поставяне на мащабна творба на международно признатия роден творец беше подкрепена от много обществени фигури и личности от артистичния ни свят, от Съюза на българските художници, както и от екипа на СГХГ. Проектът беше одобрен от Художествено-експертния съвет към Столична община. Досега в София са поставени две скулптури на автора – пред сградата на общински културен институт „Красно село“ и пред Американското посолство.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right