Общински съветник пита кмета Терзиев за незаконното сметище върху общински терени в "Модерно предградие"

Общински съветник пита кмета Терзиев за незаконното сметище върху общински

Снимка: БСП - София

Боклуците под моста на Бакърена фабрика са източник на зарази и може да доведат до екологично бедствие, предупреждава Станислав Младенов от групата на МК "БСП за България"

Общинският съветник от групата на Местна коалиция "БСП за България" Станислав Младенов отправи питане до столичния кмет Васил Терзиев за мерки срещу нерегламентирано сметище в квартал "Модерно предградие". То е образувано върху общински терени, които се намират под и около моста на Бакърена фабрика, който свързва кварталите "Модерно предградие и "Връбница-1", съобщават от софийската структура на БСП.

"През годините на тези терени безконтролно са изхвърляни всякакви отпадъци, а в момента мястото е превърнато в огромно сметище. В близост има построени жилищни домове. Въздухът е силно замърсен от отпадъците, миризмите са особено силни през лятото. Безконтролното изхвърляне на отпадъци продължава, а незаконното сметище заплашва да се превърне в истинско екологично бедствие и източник на зарази", посочва в питането си Младенов.

Общинският съветник от МК "БСП за България" обясни, че за проблема са го информирали граждани, живеещи в района, при негово посещение там през лятото, а след това и в предизборната кампания.

"Отпадъците са трупани там години наред и никой не е предприел никакви мерки до момента. Затова сега аз имам четири конкретни въпроса към кмета Васил Терзиев", обясни Станислав Младенов.

Общинският съветник от групата на социалистите иска да бъде изяснено защо е допуснато да бъде образувано такова незаконно сметище върху общински терени и кой носи отговорност за това. Също така, кога ще бъдат предприети реални мерки и какви за преустановяване на изхвърлянето на отпадъци на това място. Другите два въпроса на Станислав Младенов са кога и по какъв начин ще бъдат разчистени общинските терени от незаконно изхвърлените отпадъци и какви мерки ще бъдат предприети, за да не бъдат допуснати на това място, а и на други на територията на Столична община, да бъдат образувани нови нерегламентирани сметища.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Председателят на СОС свиква извънредно заседание заради саниранет......

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свиква извънредно заседание, което ще се проведе на 27-и февру...

Прочети още keyboard_arrow_right