Борис Бонев: Резултатите показват, че без ПП-ДБ-СС избор на председател в СОС не може да има

Общински съветник: Резултатите показват, че без ПП-ДБ-СС избор на председат

Снимка: Столица.bg

„Резултатите показват, че без групата на ПП-ДБ-СС избор на председател в СОС не може да има“. Това заяви лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев.

Той подчерта, че през изминалите дни са изпратени покани до всички политически групи в СОС, за да се водят разговори за политики и пресечни точки в програмите.

„Тези разговори бяха конструктивни и благодарим на всички, които се отзоваха. Въпреки това стана ясно, че консенсус за избор на председател няма да има, поради тази причина взехме единодушното решение, че няма никакъв смисъл за трети път да издигаме моята кандидатура. Дадохме възможност на всички останали, общо 38 общински съветници, да си изберат председател.“, посочи Бонев.

Г. Георгиев: София и кметът са заложници на политическия инат на част от групата на ПП-ДБ-СС

Лидерът на "Спаси София" не коментира дали на следващото заседание, което ще се проведе на 7 декември, най-голямата група в СОС ще издигне друг кандидат за председател.

Бонев не потвърди, но и не отрече дали недействителните бюлетини при избора днес са именно на членове на ПП-ДБ-СС.

„Вотът е таен, ние призовахме да се гласува по съвест. Очевидно общинските съветници, които са гласували с недействителни бюлетини, са преценили, че тримата кандидати на първи тур не са подходящи за тази позиция“, каза още лидерът на „Спаси София“.

Васил Терзиев: Ако не се избере председател на СОС, градът ще плати висока цена

Той акцентира на това, че отговорността в работата на СОС е на всичките 61 общински съветници.

„Всички са изпратени тук не да въртят политически игри и да се инатят, а да направят всичко възможно проблемите на софиянци да се решават. За съжаление на този етап ние не виждаме готовност и желание у другите политически сили този процес да започне“, коментира Бонев.

 

 

  

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ГЕРБ-СДС в СОС: Очакваме доклад от ПП-ДБ,СС за надграждащи мерки ......

Свикване на извънредна комисия за приет от СОС Годишен отчет за качеството на атмосферния въздух и непрекъснато подобряв...

Прочети още keyboard_arrow_right