Новините в София: Най-важното за деня 1 октомври, 2020 г

София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 1 октомври 2020 г.

Разбит тротоар край мол тормози пешеходците в Лозенец и Триадица

И София има гранични територии и когато има проблем минава доста време, за да се реши. Такъв е случаят с разбит тротоар край мола при хотел Хемус в столицата. За мнозина това е район Лозенец, а се оказва, че търговският център е в района на Триадица.

ЦГМ и полиция проверяват за маски в градския транспорт в София

Вашата невидима заплаха и вашият маскарад не ме касае", арогантно отговори пътник без маска Няма глобени нарушители - пътници без маски, до момента при днешната акция на контрольоли и полиция в градския транспорт в София, съобщиха пред Столица.bg от ЦГМ.

Още се търси собственика на намерена сума пари

Столичните полицаи издирват собственика на намерена сума пари, съобщават от пресцентъра на МВР. Парите са предадени и се съхраняват във Второ РУ-СДВР.

Тестват алейното осветление и фонтана в ремонтирания Северния парк (СНИМКИ)

Обновени са общо 140 декара от Северния парк Кметът на София Йорданка Фандъкова и на район Надежда-Столична община инж. димитър Димов лично пирсъстваха на тестовете на алейното осветление и фонтана в Северния парк.

Столичен инспекторат възвръща блясъка на софийската "Цар Иван Асен II" (СНИМКИ)

По емблематичната столична улица са изчистени над 100 кв. м драсканици, демонтират телефонни кабини и възстановяват растителност Тотална обновяване, промяна и прочистване ще има на емблематичната столична улица "Цар Иван Асен II". С делото се е заел екип на Столичен инспекторат. Първият герой на проекта за възвръщане на блясъка на улицата бе Иво Пенев, под чието ръководство бяха изчистени над 100 квадратни метра драсканици по фасади и стени от сгради на "Цар Иван Асен II".

Завърши разследването за смъртта на Милен Цветков

Приключено е разследването за смъртта на журналиста Милен Цветков, съобщават от Софийска градска прокуратура.  С днешна дата вече са направени всички поискани експертизи. След като се запозна с тяхното заключение държавното обвинение е прецизирало квалификацията на престъпното деяние, по което извършителят – Кристиан Николов е привлечен към наказателна отговорност.

От днес в София: Нов тролейбус 3 и всеки ден автобус до Витоша

Променят се маршрутите на тролей 7 и 8 Нова тролейбусна линия и всеки ден транспорт до Витоша ще ообслужват столичани. Това е част от промените в мрежата на обществения транспорт, които влезе в сила от днес, от 1 октомври тази година, съобщиха от Центъра за градска мобилност. За първи път през зимните месеци ще има автобуси всеки ден до парк Витоша. Линиите 63 и 66 ще стигат съответно до Златните мостове и до хотел Морените.

До 10 септември в София: Над 300 глобени за липса на маска в рейсовете, 141 акта в метрото

До 10 септември в София малко над 300 човека са били глобени за липса на маска в градския транспорт. 141 акта за същото пък са направени в метрото. Това отчитат от ЦГМ, цитирани от "24 часа". Има направени и 1000 предупредителни протокола.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right