Новините в София: Най-важното за деня 11 февруари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 11 февруари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 11 февруари 2022 г.

Нови предложения за цената на билета в София

Общинският съветник Симеон Ставрев представи нови варианти за билета в София. Концепцията за нова тарифа е на групата общински съветници от „Демократична България“. Билетът за 30 мин. без прекачванеда струва 1,60 лв.и да бъде достъпен и през смартфон. При покупка на билет за 30 минути, ако в рамките на деня, се ползва второ и трето превозно средство, той автоматично ще се превръща в дневна карта и вместо 4,80 лв. ще се плаща цената на дневната карта - 4 лв. Вариантът да се заплати календарна дневна календарна карта с цена 4 лв. остава, предлагат общинските съветници.

Излита първият самолет по линията София - Скопие

Първият самолет по възобновената линия София-Скопие излита днес. Очаква се полетът да пристигне на международното летище в столицата на Република Северна Македония около 09:45 ч., съобщава БТА. На борда ще пътуват македонска и българска делегация, водена от министрите на транспорта на двете страни Николай Събев и Благой Бочварски, както и туроператори от двете държави. В македонската столица те ще обсъдят детайли по бъдещото опериране на линията.

Изгоря автобус по линия 49 за Клисура, няма пострадали хора

Автобус по линия 49 към с. Клисура, район Банкя се запали  изигоря, съобщиха очевидци на инцидента пред Столица.bg. Вътре е имало пътници, но няма пострадали от пламъците. Още при задимяването и първите пламъци шофьорът е спрял и всички хора са слезли.

Пускат ретро трамвай в София, в който ще предлагат годишни карти за 1 лев на ден

Центърът за градска мобилност ще пусне ретро трамвай по маршрут от колелото на Съдебната палата до пл. „Йорданка Николова“. Това ще стане тази събота и неделя от 11.00 до 13.00 часа, съобщават от ЦГМ. В трамвая служители на дружеството, ще информират гражданите как по бърз и лесен начин могат да си издадат годишна абонаментна карта от каса или през онлайн платформата на ЦГМ. Всеки който пожелае, може да зареди на място своята карта.

ГДНП разби наркооранжерия в квартал на столичния район Витоша

Двама мъже са арестуваните при специализираната операция срещу наркоразпространението. Задържаните са били на място в наркооранжерията, която се намира в квартал на столичния район Витоша. Операцията е проведена вчера на територията на столичен квартал от служители на отдел „Криминална полиция“ в ГДНП, съобщиха от МВР. При претърсване в апартамент от затворен жилищен комплекс е открит и парник за отглеждане на марихуана.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 6 май 2024 г....

Времето на 6 май 2024 г. Топло с разкъсана облачност ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около...

Прочети още keyboard_arrow_right