Новините в София: Най-важното за деня 12 юли

Новините в София: Най-важното за деня 12 юли

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 12 юли.

И в София се стреснаха от метеорита, паднал тази нощ (ВИДЕО)

Снощи около 21,40 часа жителите на множество големи и малки селища в северозападния регион станаха свидетели на рядко явление - метеорит изгоря в атмосферата, съобщиха информационните агенции. Най-добре се е наблюдавало явлението във Видин, където има и най-много стреснати жители, заради необяснимото явление. Ярката светлина, последвана от силен взрив, е наблюдавана и над столицата, в мрежата очевидци пуснаха множество записи от Мърчаево, Панчарево, Нови Искър, Мировяне и т.н. Метеоритът е наблюдаван и в Монтана, Враца, Лом, Берковица, 

В столичната ИСУЛ възстановиха отрязан нос на възрастен пациент

„Бях се качил на стълба, за да окастря дърво в двора на къщата ми. Изведнъж обаче машината подскочи в ръцете ми, падна върху мен и ми сряза челото и носа. Рукна кръв, затова излязох на улицата да търся помощ. Съседка ме видя и веднага извика линейка. Докторът от линейката първо се обади в друга спешна болница, но от там явно му отговориха, че не шият носове и тръгнахме към ИСУЛ. Много съм доволен от лечението и отношението, които получих в Клиниката по УНГ болести на ИСУЛ. Аз съм на 73 г. и за първи път влизам в болница. В момента се чувствам много добре, нямам никакви проблеми с носа“, разказва 73-годишният пациент, който още не може да се отърси от преживения ужас.

Евакуираха столичен МОЛ заради заплаха за бомба

Сигналът за поставено взривно устройство в МОЛ-а е бил получен около 10,30 часа. Всички посетители, персонал и служители на търговския център са били евакуирани. Извършват се проверки на място. Това е третата бомбена заплаха за тази седмица. В понеделник беше извършена проверка след сигнал за взривно устройство на Летище София, а вчера обект на заплаха беше столичната съдебна палата.

Белослава се извини: Допуснах огромна грешка, понасям си последствията

Белослава достойно поднесе своите извинения към близките и приятелите си, след като вчера бе задържата от органите на реда за шофиране в нетрезво състояние в София. Певицата осъзнато съжалява за нарушението и днес публикува във фейсбук извинение.

Комисията по архитектура на СОС прие етични правила за реклама в София

Преди два месеца, след поставен билборд, който рекламира продукт, еквивалент на марихуаната и то пред столично училище, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев изиска да бъде премахнат незабавно билбордът и за да не се повтарят подобни случаи поиска от бранша да изработят правила за съдържанието на външната реклама. В резултат на това, всички браншови организации изготвиха етични правила за съдържанието на рекламите и ги представиха за одобрение от общинската комисия по архитектура.

Без топла вода в жегата заради ремонт остават източните квартали на София

Топлофикация София спира топлата вода в над 10 столични квартала. Причината е необходимост от извършване на ремонтни дейности в мрежовата помпена станция на ТЕЦ „София Изток”, се налага преустановяване на топлоподаването в някои части от столицата, съобщават от "Топлофикация-София".

Започва сезонът на лъжите: Предизборни клюки "арестуваха" районен кмет в София

Същият районен кмет бе грубо атакувам и през лятото на 2019 г., 3 месеца преди местните избори. След изборите се оказа, че същият районен кмет не победи, а преби конкурентите си.  Все пак София има 24 района с 24 районни кметове, а като се сложат и заместниците, има за всеки ден до изборите по една лъжа за арест!

Георги Георгиев: В СОС се случи немислимото, левскари и цесекари се обединихме в името на новия стадион на "армейците"

Случи се немислимото в общинския съвет! Левскари и цесекари се обединихме в името на новия стадион на ЦСКА. За да имат стотици младежи модерна спортна база, а хилядите фенове - нов дом на един от най-великите български футболни клубове. Това написа във фейсбук председателят на СОС Георги георгиев във фейсбук.

Наглост в Изгрев: Без разрешение пак сложиха павилион, но в частен имот до КАТ

Броени дни след като бяха премахнати незаконните павилиони до КАТ София в район Изгрев, днес тоново се появи будка. Без да се съобразяват със одобрена схема, правила и нормативни документи павилионът бе поставен в частен терен, като предарително бе излят бетонен фундамент. Наглата постъпка възмути кметът на Изгрев д-р Делян Георгиев, който написа във фейсбук, че наглостта на някои хора явно няма граници.

Васил Тренев от Софийска вода отговори на Грети Стефанова: Качеството на водата се следи ежечасно в 86 точки на столицата

Питейната водата на София е с гарантирано качество и подлежи на строг контрол относно изискванията. Това бе потвърдено днес по време на заседание на Комисията по икономика, собственост и дигитална трансформация.  Въпросът за питената вода бе повдигнат от общинсикя съветник Грети Стефанова и получи професионален и категоричен отговор от Васил Тренев, директор на дружеството концесионер Софийска вода. Съветничката отново зададе въпроса за коагуланта, който се използва от оператора, а също и дали са чели доклада на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right