Новините в София: Най-важното за деня 13 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 13 август 2021 г.

В столичния "Изгрев" премахват опасни клони по ул. Незабравка (СНИМКИ)

"Положението е тежко. На територията на района има стотици изсъхнали и опасни дървета, а предстои есенно-зимният период, което крие много рискове за гражданите и имуществото им. Полагаме усилия да работим максимално бързо, но имаме много за наваксване, а и финансите не са безкрайни", написа в социалната мрежа д-р Георгиев.

Започна изплащането на заплати на работниците на лифта Симеоново - Алеко

От вчера е започнало изплащането на заплати на работници на Витоша ски, собственик на лифтове и съоръжение на Витоша, научи Столица.bg. Късно снощи първите служители са получили трудовите си възнаграждения, а други ги очакват днес. С пост в социалната мрежа, вчера, служител обяви, че работниците, които обслужват кабинковия лифт Симеоново - Алеко са готови да стачкуват. Заплатите им започнали да се бавят от юни.

Общинското "Пазари Изток" вдига многоетажен паркинг до столичното 31 СУЧЕМ

Етажен паркинг ще се издигне на мястото на сега същестувващия между Пазари Изток и 31 СУЧЕМ "Иван Вазов" в район Слатина. Проектът ще се изпълнява от общинското "Пазари Изток" и дружеството ще каниддатства за финансиране. Поректът вече е минал на обществено обсъждане. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти.

Топ тенисисти се завръщат в София през септември на Sofia Open 2021

Топ тенисисти отново ще се срещнат в София през септември на най-престижния у нас тенис турнир Sofia Open 2021. Турнирът от сериите АТП 250 ще се проведе от 26 септември до 3 октомври традиционно в "Арена Армеец". Състезанието в София ще бъде след US Open и Laver Cup, което стана окончателно ясно, след като ATP потвърди календара за последните три месеца от сезона.

Излезе втори тираж на книгата "История на Княжево"

Емблематичната за столичния квартал Княжево "История на Княжево" излезе във втори тираж, съобщиха в групата Княжевецъ. Това е уникално по рода си издание и е най-подробната книга за един от най-старите столични квартали. Автори на книгата са известните княжевски учители от средата на миналия век Георги и Кица Пасланджийски. И двамата са учители по български език и литература, и история. Кица преподава и по френски език, а Георги е зам.-директор на княжевското училище.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right