Новините в София: Най-важното за деня 13 октомври 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 октомври 2022 г.

Уволняват 3-ма шефове на РПУ-та в София за покровителство

Четирима полицейски началници си заминават от системата на МВР заради покровителство над Георги Семерджиев. Сред тях са трима началници на столични РПУ-та, съобщи Нова телевизия.

Зам.-председателят на СОС Борислав Иванов е готов да си подаде оставката

Общинският съветник Борислав Иванов ще си подаде оставката. Иванов е заявил, че още на следващата сесия на Столичния общински съвет ще си подаде оставката и ще освободи заеманите от него длъжности в градския парламент.

Д-р Даскалов пред Столица.bg: При запуснати случаи заменяме съвременните техники на операция

На 13 октомври отбелязваме Световния ден на зрението. По този повод разговаряме с д-р Веселин Даскалов, управител на Специализираната очна болница „Пентаграм“ и едно от изявените имена в офталмологията у нас. Д-р Даскалов е с над 30-годишен опит като офталмолог. За себе си казва, че неговото хоби е да оперира. Прави по около 2000 операции на година.

Столичната Александровска болница е с нов директор

Министърът на здравеопазването освободи директора на УМБАЛ “Александровска” ЕАД д-р Атанас Атанасов. Влошени финансови показатели, реален риск от декапитализация и фалит на болницата, както и серия от пропуски от страна на ръководството на болницата, които поставят в риск усвояването на отпуснатия заем от държавата.

Съвсем нов вид придоби кръстовището на „Сливница“ и „П. Владигеров“ в София

Още едно пространство, идентифицирано като „топлинен остров“, е облагородено от екипа на дирекция „Зелени системи“. Това съобщават от Столична община. Площта се намира в район „Люлин“ на кръстовището на бул. „Сливница“ и бул. „П. Владигеров“.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 9 май 2024 г....

Времето на 9 май 2024 г.: И днешният ден ще е облачен, с валежи от дъжд и гръмотевици, предимно в следобедните часове. ...

Прочети още keyboard_arrow_right