Новините в София: Най-важното за деня 13 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 13 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 юни 2022 г.


Семейство от столичния "Орландовци" пет дни живее в езеро

Заради обилните валежи, които продължават вече няколко дни, имотът на семейство от столичния квартал "Орландовци" се превърна в езеро, разказа Нова телевизия. Семейството е включило помпа, с която да пресуши езерото, но водата е твърде много.

Жителите на Горубляне започват ежедневно блокиране на "Цариградско шосе"

Жителите на столичния квартал "Горубляне" започват ежедневни протестни действия, включващи ежедневно блокиране на бул. "Цариградско шосе". За протеста те предупредиха след сесията на Столичен общински съвет в четвъртък, 9 юни.

Агенция „Митници“: Няма постъпило оплакване от Наоми Кембъл към Летище София

Агенция "Митници" разпространи официална позиция във връзка с информацията че фотомоделът Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на български служители на Летище София при посещението ѝ у нас на 19 май.

София ще има още 4 нови трамвая

Кметът на София Йорданка Фандъкова подписа допълнително споразумение за доставка на още 4 нови трамвайни мотриси. Договорът за безвъзмездното финансиране е подписан между Столична община, Министерство на околната среда и водите и „Столичен електротранспорт“ ЕАД.

Внасят инвестиционното намерение за възстановяване на къпалнята "Мария Луиза"

Тур за представяне на сегашното състояние на къпалнята „Мария Луиза“ в столичната Борисова градина беше направен за пръв път пред медии днес, 13 юни. Къпалнята не функционира от 2005г. и всички съоръжения в комплекса са в изключително лошо състояние.

С „Ламбо сафари“ София ще си спомни за Стефан Данаилов

По нетрадиционен начин в София ще се даде началото на националната програма по честването на 80-годишнината от рождението на един от най-обичаните актьори и театрални педагози в България – Стефан Данаилов, съобщават от Столична община.
 

Началникът на КАТ-София: Издадох заповед, за да огранича корупцията и сред служителите

До 10 дни в "Пътна полиция" на София ще има назначени допълнително служители като целта е регистрацията на моторни превзони средства втомобили да става бързо. Това обеща пред Столица.bg началникът на КАТ в столицата комисар Тенчо Тенев. Той е издал устна заповед, с която се ограничава регистрацията на МПС на трето лице.

Монтират LED осветление по 8 столични булеварда

Започна модернизацията на уличното осветление по 8 столични булеварда. В това число е и участък от "Околовръстен път", съобщават от Столична община. Общо по проекта ще бъдат подменени 3342 стари конвенционални осветителни тела и на тяхно място ще бъдат монтирани енергоефективни лампи.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 13 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 13 май. Крадци оставиха автомобил на тру...

Прочети още keyboard_arrow_right