Новините в София: Най-важното за деня 16 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 април 2020 г.

Близки на починали от COVID-19 в София са пожелали кремация

В камерите на "Пирогов" засега има 5, изчаква се да мине карантината на роднините, за да го погребат Опело на мъртъвци се извършват извън църквата на Централни гробища. Ритуалът е само за починали различно от COVID-19, научи Столица.bg. Всички противоепидемиологични мерки се прилагат с цялата им строгост и за служителите на Гробищни паркове в София. Починалите от коронавирус са специално опаковани и е забранено отварянето на телата.

Шашми на КПП-та: Дават декларации, че пътуват по работа, а са безработни

От СДВР ще охраняват пространствата около храмовете в столицата. Това обясни на брифинг тази сутрин директорът на СДВР Георги Хаджиев. Ще се следи да няма струпване на граждани и спазване на мерките срещу заразата. Той допълни, че от вчера има 23 КПП-та в квартал „Факултета" и 5 във „Филиповци".

Глобяват Каракачанов за нарушаване на мерките срещу коронавируса

На вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще бъде съставен акт за нарушаване на мерките за сигурност, които са взети в страната. Това обясни на брифинг по-рано днес директорът на СДВР Георги Хаджиев.

София е първенец по сигнали за даване на заплатата в плик

Неплащане на заплати и осигуровки, заплата в плик и извънреден труд извън закона са най-честите нарушения, за които са получени сигнали чрез безплатното мобилно приложение на КНСБ „Вокс“. Лидер при сигналите за заплата в плик е София, а най-много негативни практики са посочени в областта на търговията и услугите, разказват от БНР.

Йорданка Фандъкова: Да покажем солидарност и отговорност, за да се възстанови бързо София

Общо в София са подготвени 982 легла за лечение на пациенти в неусложнено състояние и 371 за пациенти, които се нуждаят от интензивни грижи, каза столичният кмет София в момента е градът с най-много заразени с COVID-19. До снощи в София има 447 заразени или 60% от всички установени положителни случая в страната. 13 621 са гражданите, които са били или продължават да са карантина.

Кметът на София: Не е обосновано искането на Топлофикация за повишение на парното с 20%

Важната задача на ръководството на дружеството е в максимално кратки срокове след решението на КЕВР да намалят цените със задна дата, призова Фандъкова Общинското дружество "Топлофикация-София" е внесло искане за увеличение на парното.

Пожар в цех край София, двама мъже са пострадали

Волтова дъга е предизвикала пожар в цех на популярна фирма край София. Сигналът за огнения инцидент в село Казичене е подаден в 11.16 часа, съобщават от Нова телевизия.

Сидеров с две нови обвинения, паричната му гаранция стана 100 хиляди

Общинският съветник и лидер на „Атака“ Волен Сидеров получи две нови обвинения от Софийска районна прокуратура. Те са за отправени заплахи към служители на реда, водещи разследването срещу него. На обвиняемия е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева. Тя трябва да се внесе в 14-дневен срок, считано от днес.

Как столичани да платят онлайн парното с № на инсталация

Смяната на абонатните номера на клиентите на столичната Топлофикация предизвика стотици въпроси за начина на плащане. Столичани се интересуват най-много от това, дали, ако платят по електронен път парите ще отидат по сметката им.

БДЖ спира влакове от и до София и страната за Великден

Мярката е за ограничаване на безпричинни пътувания, вижте кои влакове няма да се движат в периода от 17 до 20 април включително

Още 10 новозаразени с COVID-19 в София, за деня общо са 17

В страната потвърдените случаи на инфектирани с коронавирус вече е 800 800 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 17 нови случая, като 10 са в София, 2 в Смолян, 2 в Кюстендил, 1 в Русе, 1 във Видин и 1 в Благоевград. Лабораториите продължават да работят.

Във Факултета от 100 теста има 13 положителни за COVID-19

Заразени са две деца на 2 и 13 години, съобщиха от Столична РЗИ Екипите на Столична Регионална здравна инспекция (РЗИ) днес са направили 100 теста във софийския ромски квартал Факултета. От тях 13 са положителни, съобщиха от РЗИ. Столична здравна инспекция продължава с дейностите по бързо тестуване и пробонабиране за ПСР, както и епидемиологично проучване в столичния квартал Факултета.

Огромни колони на изходите на столицата

Въпреки препоръките на властта да не се пътува без основателна причина извън областните градове, в ранния следобед на изходите на столицата се образуваха огромни задръствания, съобщава Нова ТВ.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right