Новините в София: Най-важното за деня 16 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 август 2021 г.

Снимка: Цани Донева

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 16 август 2021 г.

Ром преби жена в автобус 111 в София, тя е с 6 шева на главата

Жена е с тежка травма на главата, след като е пребита от циганин в автобус 111 в Люлин. За инцидента разказа пред Столица.bg синът на пострадалата. Тя е с 6 шева на главата, след като циганинът я ударил с бокс в тила при слизане от автобуса. За нападението потвърдиха от СДВР. Полицията продължава да издирва извършителя, който до момента не е установен. На 2 август  жената пътува в автобус 111 и района на Люлин се обръща към шофьора и го пита, защо повече от половината пътници са без маски, които са задължителни в градския транспорт в София заради епидемията от COVID-19.

Футболно игрище в Дианабад е с нова настилка, детската площадка - пъстра и ремонтирана (СНИМКИ)

С нова настилка е вече футболното игрище и детската площадка пред бл.2 в ж.к.”Дианабад”. Съоръжението имат нов облик, а изкуствената трева е подменена с нова, висококачествена италианска продукция, похвали се кметът на район Изгрев д-р Делян Георгиев в социалната мрежа. Оградата на терена е ремонтирана и пребоядисана, пейките са реновирани и боядисани с разноцветни бои, поставени са нови детски съоръжения на площадката - катерушки, пързалки, къщички и ограда на пясъчника. Новата визия на спортното игрище и детската площадка са пъстри и още по привлекателни за деца и родители.

КАБ: Да се прекрати поръчката за минералната баня в Овча купел

Да се прекрати обществената поръчка за възстановяването на минералната баня в Овча купел насотяват от Камарата на архитектите в България (КАБ). От браншовата организация изпратиха до медиите имейл със становище за опасността от компроментиране на архитектурната забележителност. Реконструкцията и възстановяването на банята в Овча купел бе една от причините за уволнението на зам.-кмета по култура и образование на София доц. д-р Тодор Чобанов.

Цената на олимпийското злато: Преглед в София установява, че Мадлен Радуканова е играла с фрактура на глезена

Олимпийската шампионка от Токио с ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова е играла със счупен глезен. В оммента кракът й  еобездвижен със спеицален ботук, който тя ще носи 3 седмици. Това съобщиха от Българската федерация по художествена гимнастика в социалната мрежа. "Не ти дават златен медал, защото си победил някого! Ти го печелиш, защото си победил всички", написаха от родната централа в социалната мрежа.

3 месеца затвор с 3 години изпитателен срок за 42-годишен, шофирал пиян в софийското с. Лозен

42-годишен шофирал с 2,34 алкохол в софийското село Лозен е осъден на 3 месеца затвор с 3 години изпитателен срок, съобщиха от софийска районна поркуратура.  По досъдебно производство на Софийска районна прокуратура мъжът е осъден за шофиране след употреба на алкохол. М. В. е седнал  пиян зад волана на 13.06.2021 г., около 17.50 часа, в с. Лозен, Столична община. По делото е установено, че се е движил по ул. „Съединение“, с посока на движение от ул. „Акация“ към ул. „Дъб“ и обвиняемият е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка Опел, модел „Фронтера“.

До 10 дни отварят изцяло "Т. Каблешков", с по 3 ленти в посока

До 10 дни столичният булевард "Тодор Каблешков" ще бъде изцяло обновен и отворен за движение с по 3 ленти в посока. Това обяви зам.-кметът по строителство на Столична община инж. Ангел Джоргов пред журналисти.  За пореден път днес инж. Джоргов инспектира реконструкцията на ключовия за вътрешния ринг на София булевард, тъй като се очаква да бъде улеснен трафикът в града с отварянето на "Т. Каблешков".


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 1 май 2024 г....

Времето на 1 май 2024 г.: В празничния ден времето ще е облачно, съобщават от НИМХ. Облачността ще бъде по-често значит...

Прочети още keyboard_arrow_right