Новините в София: Най-важното за деня 16 септември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 16 септември 2023 г.

Снимка: Фейсбук, Асен Марков

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 септември.

Лошо кацане: Шофьор приземи Мазда на таван в столичния Карпузица (СНИМКИ)

Каскада като в лош екшън направи снощи шофьор в столичния Карпузица. Той успя да приземи маздата си на таван на тротоара на тясната улица "Миле Попйорданов". Шофьорът е объркал неравния асфалт с летище, но е направил успешен опит да лети и е полетял. Кацането му е нефелно, приземил се е на таван на тротоара.

„Ърбан зоната“ събира виртуозите на градските спортове в Северния парк (СНИМКИ)

Първи в програмата на Фестивала бяха мачовете на баскетболистите с техните градски първенства при младите. Заради сутрешния дъжд обаче срещите бяха преместени в зала „Триадица“, но финалите ще се състоят по програма утре в Северния парк. Междувременно, огромен интерес предизвика безплатният въжен тролей, а музиката и танците също допринесоха за многото усмивки по лицата на излезлите в парка в съботния ден.

Центърът на столицата с красиви стълбове и лампи около "Александър Невски" и "Св. София" (СНИМКИ)

От миналата седмица започна монтажът на стълбовете и осветителните тела. Общо в цялото пространство те ще са около 50. Вече са поставени около 45. Работата продължава и остава да се сменят в зоната зад "Св. Александър Невски" към по ул. "Оборище" към бул. Левски. 

От район Студентски: Директорът на 55-о СУ укрива документи за конкурс

Процедурата е на финалната права. Трябва да се подпише договор с кандидата по проведения от самото училище конкурс по всяка една от обособените му позиции. Но директорът на учебното заведение умишлено бави процедурата, укривайки документите по конкурса. Бавенето на договора оставя децата без достъп до училищно хранене и създава безпокойство сред родителите.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 3 май 2024 г....

Времето на 3 май 2024 г. Облачно, дъждовно и по-студено от вчера ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще по...

Прочети още keyboard_arrow_right