Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 17 април 2022 г.

"Капачки за бъдеще" затрупаха жълтите павета в София

"Капачки за бъдеще" отново превзеха жълтите павета в центъра на София. Успешното провеждане на поредната кампания на иницативата показа, че вече са събрани 700 тона рециклирана пластмаса, а срещу тях са осигурени  две неонатални линейки, 1 планинска офроуд линейка и нови кувиози за 22 болници в страната, както и медицинска апаратура, съобщи bTV. Събраните днес капачки и метални кенчета са за трета наонатална линейка и втора планинска. Студеното и дъждовно време не спря столичани, които предадоха тонове капачки и метални кенчета в помощ на социалната кауза. 

Асоциация на търговци и производители: Цените на горивата тръгват нагоре по празниците

Цените на горивата традиционно в навечерието на празниците тръгват нагоре. Ново поскъпване се очаква през следващите дни. Прогнозата е на Асоциацията на търговците, производителите, вносителите и превозвачите на горива (АТПВПГ), съобщи БНТ. За литър бензин А95, преди година по това време, сме плащали средно по 2 лева и 10 стотинки, за дизел 2,09 лв., а за газ 1,10 лв. Средната цена на литър бензин А95 тази седмица е 2 лв. и 95 стотинки, на дизела е 3 лв. и 9 стотинки, а литър газ струва 1,60 лв.

След 25 години прекъсване в "Лагера" възродиха празника на квартала (СНИМКИ)

След 25-годишно прекъсване в столичния "Лагера" възродиха стара традиция, в навечерието на великденските празници, отново да да има празник на квартала. Той се е провеждал ежегодно, а първият е през далечната 1942 година, гордеят е организаторите. "Квартал Лагера е жив!, провикна се от сцената главният организатор Любомир Богданов, а присъстващите потвърдиха това с множество викове! И това даде стартна емоционалния празник на "Лагера".

Пак катастрофа на кръстовището на "Колумб" и Искърско шосе

Поредната катастрофа стана на едно от най-опасните кръстовища в столичния кв. Дружба 1. Инцидентът е станал кръстовището на "Христофор Колумб" и "Искърско шосе. Няма пострадали хора. Едната от колите е БМВ и ударът е станал в средата на кръстовището. Баварският автомобил се е забил странично, отляво на преминаващия в посока летище София. Според снимката, публикувана в "Катастрофи в София" джипът е преминал на червено.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 2 май 2024 г....

Времето на 2 май 2024 г. Предимно облачно ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще показват около 10-11 град...

Прочети още keyboard_arrow_right