Новините в София: Най-важното за деня 17 септември 2023 г.

Новините в София: Най-важното за деня 17 септември 2023 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 септември.

Пламен Камбуров спечели серия "Макси" в Писта София'23 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Камбуров стартира първи, но загуби лидерската позиция от Илия Царски (АСК Автоцар Рали сервиз) в самото начало. Все пак Камбуров си върна позицията в средата на дистанцията от 12 обиколки, след което до финала успя да отвори аванс от 6.5 секунди.

„Ърбан зоната“ събра виртуозите на градските спортове в столичния Северния парк (СНИМКИ)

Шампиони в баскетболния турнир 3х3 при юношите станаха представителите на Миньор, пред Евробаскет и Локомотив Сф. При девойките триумфира Национален отбор 1, пред Национален отбор 2, бронзът бе за отбор "Шампион". При „тройките“ най-точни бяха Валентин Казаков и Деница Манолова, а за „забивки“ призът бе грабнат от Егор Манагин.

Кметът Йорданка Фандъкова на празника на София: Вие бяхте моят генератор на енергия и сила (СНИМКИ И ВИДЕО)

БЛАГОДАРЯ ВИ за доблестта и добротата! Уверена съм, че не бихте позволили нито на агресията, нито на популизма да ръководят бъдещето на София. За управлението на град е нужен характер, а не двоен морал, нужни са постоянство и упоритост, тогава трудностите се превръщат в генератор на енергия. Вие бяхте моят генератор на енергия и сила. Пожелавам Ви от сърце силата да обичате, дързостта да вярвате, смелостта на негубещите надежда и мъдростта на съграждащите. Бъдете здрави! За мен беше чест да мечтаем, да създаваме и да променяме София заедно!", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

ГЕРБ София с 13 нови кандидат-кмета за 24-те района в столицата (ВИДЕО)

Сред кандидатите са и трима общински съветници. Деян Стаматов, директор на 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов" и председател на групата на ГЕРБ в СОС влиза в битка за район Изгрев. Неговият колега Борислав Тодоров е претендент за Овча купел. Оборище, който ГЕРБ загуби през 2019 година, сега може да си го върнат. Там кандидат за кмет е доказалата се в общинските дела и каузи Йоанна Драгнева.

“Продължаваме Промяната-Демократична България” и “Спаси София” регистрираха местна коалиция за София (СНИМКИ)
Всички прогресивни и демократични хора да дадем тласък на града. Искам да използвам повода да поздравя всички столичани за празника. Да им пожелая да са живи и здрави и да работим всички заедно за един по-хубав, по-модерен европейски град, защото това зависи не само от нас като политически представители, но и от всеки един от хората на града, заедно да успеем да превърнем София в тази европейска столица за която мечтаем”, каза издигнатият от коалицията за кандидат за кмет Васил Терзиев.

16 партии се обединиха в софийска коалиция "БСП за България" (СНИМКИ)

Подписите си под споразумението поставиха Иван Таков, представляващ Коалиция "БСП за България", в която влизат ПП "Българска социалистическа партия", ПП "Политически клуб "Екогласност" и ПП "Политически клуб "Тракия"; Костадин Паскалев, представляващ Коалиция "Левицата", в която влизат ПП АБВ (Алтернатива за българско възраждане), ПП "Изправи се, България" и ПП "Движение 21"; Валентин Григоров и Тинка Стоилкова, представляващи Коалиция "Неутрална България", в която влизат Комунистическа партия на България, Българска комунистическа партия, Партия на българските комунисти, "Нова сила" и "Русофили за възраждане на отечеството"; Цветан Миньовски, представляващ Коалиция "Алтернативата на гражданите", която включва ПП "Зелена партия", ПП "Българската левица", ПП "Обединена социалдемокрация", ПП "Движение за социален хуманизъм", както и Мирослав Паскалев, представител на ПП "Атака".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right