Новините в София: Най-важното за деня 18 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 18 август 2021 г.

Снимка: Людмил Гълъбинов

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 август 2021 г.

Възстановяват и подземната тоалетна при покритата спирка на трамвай 5 в Княжево

Ламаринения покрив  на емблематичната покрита спирка на градския транспорт в Княжево ще бъде прамахнат, защото е опасен. Това съобщиха във фейсбук групата Княжевецъ. Покривът е по протетежение на колелото на трамвай 5, между последната спирка на трамвая и първата -покритата спирка. Също така металния парапет, пак по продължението на колелото на трамвай 5, между последната спирка и първата-покритата, ще бъде подменен. Всичко това беше уточнено вчера на среща на местни жители, представители на местния Инициативен комитет, общинари и зам.-кмета по строителството на София инж. Ангел Джоргов, които провери ремонта на покритата спирка в Княжево. На срещата, която бе при покритата спирка гражданите казаха, че искат новият парапет да е с по-висока естетическа стойност, различен от уличните платна, които обикновено се слагат по улиците.

В частна градина в София: Далеч от другите деца, ти не можеш да се контролираш (ВИДЕО)

Няма да играеш, далеч от другите деца, ти не можеш да се контролираш. Това се чува от видео, направено в частна детска градина в София и публикувано в социалната мрежа , заедно със снимки и разказ за учителки и ревящи деца. Авторът на поста е Д. В. и живее в съседство, една огради я дели от частната детска градина.

Разширението на софийското метрото по "Владимир Вазов" стартира през пролетта на 2022

Вече има избран изпълнител за разширението на третата метролиния в София към квартал Левски, научи Столица.bg. Подземната железница ще се строи от 3 български дружества и Сименс България, който ще отговаря за системите за управление. С приключили процедури е етапът за разширение към бул. "Владимир Вазов" и е в доста по напреднала фаза от другото очакваното удължаване на метрото към Слатина. За отсечката към "Владимир Вазов" има избран изпълнител и до 31 август ще се подпише договорът между дружествата и столичния "Метрополитен".

Фандъкова: В момента в София се строят 12 нови градини (СНИМКИ)

На територията на столицата в момента се строят нови 12 детски градини. 7 трябва да са готови през октомври и да стартират приема на деца  до края на годината. Планирано е да започне и изграждането на още 3 нови сгради. Това съобщи днес кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която лично инспектира строежа на новия корпус на детска градина 88 "Детски рай" в "Дружба". Новата сграда ще бъде за 4 групи. Тя ще е финализирана през пролетта на следващата година, а санирането на старата сграда ще завърши още този септември. 

Ако се стигне до нова COVID- вълна: Ето как ще работят градини и училища

За новата учебна година от МОН са направили четири варианта за работата на училищата, детските градини и Центровете за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР). Те ще се прилагат в зависимост от COVID- ситуацията в София и страната. Това каза в парламента образователният министър проф. Николай Денков.   За основа на вариантите са ползвани  показателите за разпространението на COVID-19 според сценариите на Министерството на здравеопазването за развитие на пандемията.

Почистени са дъждоприемните шахти в "Слатина"

В рамките на вчерашния ден са почистени механично дъждоприемните шахти в район "Слатина" след направени проверки, съобщават от Столичен инспекторат. Почистени са съоръженията по ул."Голаш", "Слатинска", "Лидице", "Ал. Фон Хумболт" и др. Като част от ежедневния контрол, от Инспектората следят за състоянието на шахтите  във всички райони на територията на столицата и възлагат дейността по осигуряване на тяхната нормална работа.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 153 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 14 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 14 май. След 2 години и 50 млн. лв. стол...

Прочети още keyboard_arrow_right