Новините в София: Най-важното за деня 18 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 ноември 2019 г.

Младеж от Нови Искър твърди: Полицай ме преби при проверка на пътя

Момче от Нови Искър твърди, че е станало жертва на насилие от полицай при проверка на пътя. Пребит е по неясни за него причини. Пред камерите на Bulgaria ON AIR 18-годишният Минко Тодоров разказа за неприятния инцидент.

Задържаха 41-годишен мъж за кражбата на 140 хил. лв от кола в София

 Задържан е мъжът, който на 14 ноември открадна от кола в София сумата от близо 140 хиляди лева. Това съобщиха от Софийска районна прокуратура. Лицето е осъждано отново за кражба. Води се досъдебно производство, за това ,че :    На 14.11.2019 г., около 12.10 часа, в гр. София, на ул. „Хан Пресиян“, чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил „Ауди А6“ (с македонска регистрация), от лек автомобил „Субару“, управляван от пострадалия К., е отнета чужда движима вещ - сумата от 120 000 лв. и 10 000 евро (които пострадалият съхранявал в банков трезор, откъдето ги взел малко по-рано същия ден), без негово съгласие с намерение противозаконно да бъде присвоена, като кражбата е в големи размери.

Разбра се коя е лекарката, отказала да приеме починалото 3-годишно детенце

Елена Паскалева-Георгиева е лекарят, който е отказал да приеме за лечение в Националната педиатрична болница починалото тригодишно момченце от София. Това оповести в социалната мрежа почернената майка на отишлото си без време детенце. То бе прехвърляно в три различни болници.

Слабо земетресение на 35 км от София

Земята се разлюля слабо на 35 км югозападно от София. Трусът е между Дупница и Перник и е регистрирано от БАН и е бил с магнитуд 2.5 по Рихтер, съобщава Фокус.

Първенци: Казичене светна, местните излязоха и си изчистиха селото (СНИМКИ)

Хората показаха, че промяната започва от тях, благодарят на кмета Григор Григоров, че е взел присърце идеята Само за ден Казичене светна от чистота. Направиха го местните жители - млади и възрастни, както и деца. Селото за два дни се промени и хората останаха удовлетворени от свършената работа. Идеята била на две момичета и я споделили с новия кмет Григор Григоров, който от една седмица е на този пост.

Квадратен метър жилище в София се купува с една средна заплата и четвърт

За покупката на квадратен метър от жилище в столицата, според показателя за достъпност на имотите, са необходими една средна заплата и четвърт. Това е най-ниската стойност, измерена през последните 10 години, съобщава "Монитор". Изводът: През 2019 г. имотите в София са най-достъпни за купувачите.

Изпълнителният директор на "Топлофикация София" подаде оставка

Изпълнителният директор на „Топлофикация София“ ЕАД инж. Кремен Георгиев е депозирал в Надзорния съвет на дружеството искане за прекратяване на правомощията му. Това съобщиха от пресцентъра на дружеството. 

От 20 000 само 6000 домакинства искат безплатна смяна на печките в София

Само 6000 домакинства в София вече са заявили, че искат да си сменят печките и системите за отопление с алтернативи и екологични. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти. Общо в столицата 20 000 домакинства имат възможност да подменят отоплението си, при това безплатно. Това предвижда проектът, който защити Столична община за подобряване на качеството на въздуха.

До края на годината ще са готови първите 8 спирки от третия лъч на метрото

Първите 8 спирки от третия лъч на метрото ще са окончателно построени до края на този месец, съобщи директорът на столичния метрополитен Стоян Братоев, цитиран от "Труд". Отсечката от 8 километра тръгва от бул. "Владимир Вазов" и ще минава през Орлов мост, НДК и бул. "България", като ще стига до  "Красно село".

В "Лозенец" си искат парк между Кръстова вада - Изток и Витоша ВЕЦ Симеоново

Жителите на столичния район Лозенец искат да имат парк и вече са направили подписка с над 600 подписа. Мястото за зеленото пространство е между кварталите Кръстова ваза-Изток и Витоша ВЕЦ Симеоново.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 26 април 2024 г....

Времето на 26 април 2024г.: В петък ще е значително по-топло и с повече слънчеви часове. В следобедните часове в планин...

Прочети още keyboard_arrow_right