Новините в София: Най-важното за деня 18 септември, 2020 г.

София нощем

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 18 септември 2020 г.

Д-р Александър Симидчиев: Заразата ще се разпространява, но училищата няма да са инкубатор

Няма вреда от носенето на маски, намаляват честотата на предаване на респираторните инфекции, коментира пулмологът В училищата ще се разпространява заразата от COVID-19, но няма да се превърнат в инкубатор. Там няма да има тежко боледуващи ученици, защото децата са в групата с нисък риск. Това коментира пред Нова телевизия  пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Столична община тегли заем от 100 млн. лв., за да се справи с кризата

Заем от 100 млн. лв. ще изтегли Столична община, за да се справи столицата с кризана, която е в резултата на епидемията от COVID-19. Това казва зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов в интервю пред kmeta.bg. Кредитът ще е от Европейската инвестиционна банка в размер на 100 млн. лв.и парите ще се инвестират в изграждането на 9 ключови за столицата инфраструктурни проекта. Целта е да се намали трафикът от автомобили и да се изведе от центъра на София.

Мотористи в нощно каране под надслов "Толерантност на пътя" в София

Инициативата, подкрепена от отдел "Пътна полиция" - СДВР и Столичната община, е в памет на загиналите мотористи Шествие с нощно каране ще направят стотици мотористи в София в събота вечерта. Обиколката на столицата е памет на загиналите мотористи под надслов "Толерантност на пътя". Инициативата е подкрепена от отдел "Пътна полиция"-СДВР и Столичната община.

Машинистът на влака София-Бургас пострада от хвърлен камък

Счупено е предното стъкло на кабината на локомотива, ударен е и помощник-машиниста Хвърлен камък е счупил предното стъкло на локомотива на барзия влак София-Бургас и са пострадали машинистът и помощника му, съобщиха от БДЖ. Заради нападението бързият влак № 8601 от София за Бургас е престоял 62 минути на гара Септември.

Столичен полицай остана на улицата, след като пожар изпепели дома му

Служителят на столичната "Охранителна полиция" Ивайло Йорданов остана без дом, след като пожар изпепели до основи дома му. Инцидентът станал на 16 срещу 17 септември  в софийското село Чепинци, разказват от Нова телевизия.    Белята тръгнала от късо съединение. В това време Йорданов дава дежурство. Във фамилната къща в Чепинци са близките на мъжа. В момента той е само с работния гащеризон, с който е бил на дежурство.

Търси се собственикът на пари, загубени на метростанция "Красно село"

СДВР издирва лицето, загубило пари на метростанция "Красно село" от третия лъч. Сумата е открита на 18 септември в близост до касата от касиерка в "Метрополитен". До момента никой не е подал сигнал за изгубена сума в полицията.

Променят маршрутите на рейсове 76,111,314,413 заради автомобилното състезание "Писта София"

Променени маршрути на 4 рейса от градския транспорт и забрана за влизане в двете посоки по някои улици в столицата ще има заради автомобилното състезание "Писта София", съобщават от Столична община.

Разбра се кой заля с червена боя храма "Света Петка Самарджийска"

Заловен е хулиганът, който заля с червена боя столичния храм "Света Петка Самарджийска". Това обаче не се оказаха хора от протестите в близост до храма, а възрастна  жена от село Мрамор, съобщават от МВР.

Срокът за обжалване на изравнителните сметки за парното удължен до 30 септември

Срокът за обжалване на изравнителните сметки за парно и топла вода е удължен до 30 септември. Това съобщиха от "Топлофикация София“ ЕАД. Промяната се прави в изпълнение на препоръката на министъра на енергетиката  Теменужка Петкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right