Новините в София: Най-важното за деня 2 август 2019 г.

новини

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 2 август 2019 г.

Братоев: Стартът на третия лъч на метрото ще е около Нова година

Стартът на първия етап от третия метродиаметър ще бъде около Нова година, съобщи директорът на "Метрополотен" проф. Стоян Братоев пред журналисти. Крайният срок за всички станции от третия лъч е февруари догодина, но целият екип ще положи усилия това да стане до края на тази година.  Тестовете на влакчетата в участъка от станциите бул. "България" до "Красно село" вече са много напреднали. И вероятно ще приключат октомври месец. Предстои в края на август и началото на септември да стартират изпитанията между станциите бул. "България" и "Партиарх Евтимий", обясни още Братоев.

 

Кметството в Банкя предупреди за доброволно умъртвяване на свине

Кметството в Банкя призова собствениците на свине в с. Петърч и в границите на общинския район доброволно да умъртвят свинете си заради вируса на африканска чума. Местната власт се позовава на Заповед №ОА-209/30.07.2019г. на Областен управител на Софийска област.

"Топлофикация София" е с 113 милиона лева борчове към "Булгаргаз"

"Топлофикация София" има 113 милиона лева задължения към "Булгаргаз". Но сумата в близките дни ще скочи до 127 милона лева. Това обясни изпълнителният директор на топлофикационното дружество Кремен Георгиев, цитиран от БНР.


Облагородяват 184 междублокови пространства чрез "Зелена София"

В деловодството на районната администрация на "Слатина" са постъпили 12 проекта и всички са одобрени, съобщиха от района в социалната мрежа. В район "Надежа" 15 проекта на етажни собствености са спечелени по програма "Зелена София на Столичната община. Район "Лозенец" има спечелени 4 проекта, от постъпили 5. Район "Нови Искър" има 9 одобрени проекта по програмата.

 

Временно се забранява влизането в участък по ул. „Каменоделска“

За срок от 24 часа - от 00:00 ч. на 3 август 2019 г. до 24:00 ч. на 4 август 2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в участък по ул.„Каменоделска“ между ул. „Козлодуй“ и ул. „Индустриална” в посока кв. „Орландовци“, съобщиха от Столичната община.


Бизнесмен се самоуби до бензиностанция в София

Бизнесменът Илиян Василев е намерен прострелян в главата до бензиностанция в София, съобщи Блиц. "Мъжът се е самопрострелял в слепоочието", отсякоха пред Столица.bg от СДВР. Мъжът е на 49 години. До тялото е намерено оръжието - пистолет, с който е произведен изстрелът.

 

Започват обсъжданията на ПУП за село Кокаляне

И в район Панчарево започват обществените обсъждание на ПУП. От кметството уводомяват гражданите, че днес ще им бъде представен екипът на Проект за изменение на ПУП на село Кокаляне, в.з.Кокалянски ханчета - I и II разширения, в.з.Михово блато". Жителите на Кокаляне предварително ще се запознаят с разработката. Те могат да задават въпроси, да дискутират и да правят предложения относно Устройствения план. Така още в самото началото на разработката да видят какво се случва със собствените им имоти в зоната.

 

Запазват целостта на Северен парк, обезщетяват собственици на частни имоти

Кметът на район Надежда инж. Димитър Димов продължава усилено да работи по запазване целостта на Северен парк. Още преди година той започна разговори със собственици на терени, на които преди много години е било предвидено да има поликлиника и болница. Димов отново направи регулярна среща с частниците, на която присъстваха и представители на Инициативен комитет за запазване на Северен парк. Беше обяснено, че районното кметство, заедно със Столична община търсят категорично решение за запазване целостта на Северен парк.

Ремонт за близо 200 хил. лв. на детска ясла 69 в "Студентски" (СНИМКИ)

Детска ясла 69 в "Студентски" е готова да посрещне малчуганите след мащабен ремонт. Вложените пари за всички подобрения в постройката са близо 200 хиляди лева. След обявяването на обществена поръчка е направен конструктивен проект на сградата и са укрепени източната и южната ѝ страна. Отстранени са всички пукнатини, съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на столицата Дончо Барбалов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 април. Подпорна стена на "Струма" се ...

Прочети още keyboard_arrow_right