Новините в София: Най-важното за деня, 20 февруари 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 февруари 2019 г.

В София поставиха 20 постоянни контейнера за текстил (СНИМКИ)

Първите 20 постоянни контейнера за текстилни отпадъци на територията на Столична община вече са поставени. Сред първите е и район Изгрев. Те са част от системата за събиране и третиране на текстилни отпадъци, която Столична община започна да разработва още в началоото на 2018 г. 

Зафир Зарков: Метрото ще промени облика на София и качеството на живот

Изграждането на метрото категорично ще промени облика на София, мобилността и качеството на живот, коментира общинският съветник Зафир Зарков пред Канал 3. Това е голям инфраструктурен проект, който продължава да се реализира. Изграждането на третата метролиния ще осигури транспортното обслужване на много квартали, сигурен е Зарков, който е зам.-председател на комисията по транспорт и туризъм в СОС.

Авария остави половин София без ток тази вечер

От близо час,  половин София е без ток, причината за спирането е пожар в кабелна шахта потвърдиха за Столица.bg от ЧЕЗ. Това наложило изключването на два от трансформаторите в подстанция „Хаджи Димитър”, за да могат да работят пожарникарите. Все още е неясно как и защо е възникнал пожарът. От дружеството съобщиха, че захранването ще бъде възстановява поетапно до 20:30 часа

57 аптеки в София са затворени и протестират

В София 57 аптеки са затворени и протестират срещу въвеждането на системата за верификация, сочат данни на Национална аптечна камара, съобщиха пред Столица.bg. В цялата страна затворените лекарствени магазини са 661 към 12 часа или 40% от всички аптеки.

Уволняват военен следовател в София за букмейкърска дейност

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Прокурорската колегия на ВСС да освободи  майор Георги Петров от заеманата длъжност „военен следовател“ във Военно-окръжна прокуратура – София, съобщиха от прокуратурата. Причината е, че Петров е извършвал букмейкърска дейност срещу заплащане, а това е несъвместимо със заеманата длъжност в орган на съдебната власт. Военният следовател е работил за Евробет и е приемал залози и предлагал лотарийни билети.

Полицията с мащабна акция в Искърското дефиле

Мащабна полицейска акция се провежда в селата Владо Тричков и Свидня. За множество полицейски екипи и жандармерията в села по Искърското дефиле научи Столица.bg. 

Аварийното звено на Столична община спаси сърна в Бояна

Ранена сърна е спасена от звеното "Аварийна помощ и превенция" на Столична община в неделя, научи Столица.bg. В неделя горското животно е било тежко ранено в гората в столичния квартал Бояна. В неделя горското животно е било тежко ранено в гората в столичния квартал Бояна. Първоначално сигналът е подаден в VI РПУ. От там веднага са позвънили в аварийното звено, чието седалище е в кв. Павлово.

Камион на "Надежда Ви - Бетон" засипа бул. "Ал. Малинов" с бетон

Столичния инспекторат е безкомпромисен към камионите, които замърсяват улици и булеварди в София. Почти всеки ден представителите на институцията правят актове за административно нарушение и налагат санкции въпреки това транспортните фирми продължават да нарушават наредбата.

По 15 ремонтирани вагона пускат за влакове от София към Свиленград и Видин

Основно ремонтирани вагони, чисти, пребоядисани, с подменена тапицерия на седалките ще бъдат пуснати в съставите на влаковете от София към Видин и Свиленград, през Пловдив. Това уточниха пред Столица.bg от БДЖ - Пътнически превози. 

Мартеници превзеха "Дондуков", търговците плащат по 9 лв. на ден (СНИМКИ)

В бяло и червено вече са оцветени голяма част от улици, тротоари и пазари в столицата. От два дни навсякъде са изнесени щендери, стойки и масички отрупани с мартеници, видя Столица.bg. Стартира продажбата на усуканите бяло-червени кончета. С търговци е пълно и в центъра на София. 

 

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 25 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 април. Благовест Георгиев остава неза...

Прочети още keyboard_arrow_right