Новините в София: Най-важното за деня 20 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 20 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 20 май 2021 г.

СДВР задържа 17-годишен за сигнала за бомбата в ДГ 101 "Ябълкова градина"

СДВР изяснява съпричастността на 17-годишен във връзка със злоумишлен сигнал в столичната  ДГ 101 "Ябълкова градина".Полицаи са задържали 17-годишен младеж от София и в момента се проверява съпричастността му към случая. Припомняме, че днес в 11 часа беше подаден към 11 часа. 3 екипа на от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община не откриха бомба в Евакуираните деца, заедно със служителите, са закарани 31 ОДЗ "Люлин“.

В София и страната: Открита е мутация на COVID-19, типична за бразилския вариант

Мутация в британския вариант на коронавируса, типична за бразилския, е установена за първи път в София и страната. Това съобщиха от Националния център по заразни и паразитни болести. Мутацията обуславя по-здраво свързване на вируса към клетките в човешкия организъм, като тя не е по-опасна, но е по-заразна.

Защо се бави с година градина в Кръстова вада: 1 работник, 1 чистачка и некачествено строителство (ВИДЕО/СНИМКИ)

Пусто, тихо и без охрана е строящата се датска градина в столичиня квартал "Кръстова вада", видя Столица.bg. Ехото в новопостроената, но незавършена детска градина разнасяше ритмичният звук от мистрия на единствения на обекта работник, който явно за трети път травеше шпакловка на тясно помещение. Тъжна и необнадеждаваща е гледката на обекта, а през септември трябва да приеме 150 деца.

Реконструкцията на ст. "Българска армия" зацикли, няма регистрирано дружество с ММС

Доникъде е дългоочакваната реконструкция и обновяване на стадиона на ЦСКА - "Българска армия" в Борисовата градина. Ситуацията със стадиона е в "задънена улица", заяви служебният спортен министър Андрей Кузманов. Той съобщи, че процедурата не е завършена и в продължава да се разглежда документацията на новосформираното дружество между ММС и ЦСКА, чиято цел е стопанисване и спортното съоръжение.

С 50 - 60 работника ежедневно, за месец може да се завърши градината в Кръстова вада

Строителството на детската градина в Кръстова вада може да се завърши за месец, но при осигуряване на работници. С 50 - 60 души ежедневно обектът може да се приключи. Това обясни зам.-кметът по строителство инж. Ангел Джоргов. Градината закъсня с година и 150 деца чакат да бъдат приети, но вместо през септември 2020, тя трябва да заработи тази есен. Забавяне има и в район Триадица - където трябва да се направи ремонт на съществуващо помещение и да се осигурят места за 50 деца, 2 групи в яслена възраст. В район Изгрев детската градина е за 200 деца, но при завършено сторителство вече 3 месеца обектът не се въвежда в експлоатация. В Красно село пък при осигурени средства половин година вече не е започнало проектирането на детска градина. 

Логистичен център за над 100 000 евро отвори врати до София

Нoв лoгиcтичeн цeнтъp зa нaд 100 000 eвpo, чиятo дeйнocт щe е основно в cфepaтa нa oнлaйн тъpгoвиятa, започна работа в  Индycтpиaлнa зoнa Coфия-Бoжypищe. Toй e coбcтвeнocт нa бългapcĸaтa ĸoмпaния "Meтpиĸa", чacт oт мeждyнapoднaтa гpyпa нa фpeнcĸия пoщeнcĸи oпepaтop Lа Роѕtе. Идeятa e дa работи ĸaтo xъб зa eĸcпeдиpaнe и oбpaбoтĸa нa пpaтĸи зa Бългapия, Гъpция и Pyмъния. За новата инвестиция в полето на бизнеса разказват от economic.bg.


 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 12 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 12 май. 4 нови къщички приютяват бездомн...

Прочети още keyboard_arrow_right