Новините в София: Най-важното за деня 21 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 21 януари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 21 януари 2022 г.

Нови мерки срещу COVID-19: Заведенията в София затварят в 22 ч.

Работното време на заведенията в София се намалява до 22 часа и трябва да затварят. Това е едно новите по строги мерка срещу разпространението на COVID-19  в столицата. Решението за въвеждане по-рестриктивни мерки бе взето на заседание на Областният щаб, както и бяха одобрени предложените мерки от д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор. 

Променят маршрута на автобусна линия № 111 в София

Маршрутът на автобусна линия № 111 ще бъде променен от 24 януари. Това ще стане заради строително-ремонти дейности при Софийския околовръстен път, съобщиха от Столичната община. От 24 януари до 13 февруари т.г (включително) се забранява влизането на пътни превозни средства от централното пътно платно към северното локално пътно платно на Софийски околовръстен път след бул. "Александър Малинов" в посока кръгово кръстовище бул. "Св. Климент Охридски" - ул. "Бистришко шосе".

Алибегов: Остават на улицата работещите в нощните заведения в София

Заради сериозния ръст на новите случаи на COVID-19 в София от следващата седмица ще бъдат въведени по-строги мерки. Една от тях предвижда заведенията да работят до 22 ч. и да използват до 50% от капацитета си. „Колкото и да повтарят, че в трета фаза няма нищо затворено, ограничението за заведенията да работят до 22 ч. означава, че барове и дискотеки няма да работят. По този начин оставям служителите си на улицата. Ако тази заповед влезе другата седмица в сила, всички работещи в нощни заведения остават без работа“, обяви пред bTV Ричард Алибегов, председател на Българска асоциация на заведенията.

Областен щаб на София: Присъствено учат само I - IV и VII, X и XII клас

Присъствено ще учат само класовете от I - IV и VII, X и XII в столицата. София ще премине в Етап 3 на новия Национален план за справяне с COVID-19. Част от мерките ще влязат в сила от 24 януари (понеделник), а други от 27 януари. Това решение беше взето на заседанието на Областният съвет по здравеопазване.

Заловиха нарушители на противоепидемичните мерки в Етрополе

Служители на РУ-Етрополе и „Общински инспекторат“, след съвместна проверка заловили нарушители на противоепидемичните мерки в кафе аперитив в града. Персоналът и част от клиентите на кафето са били без валиден COVID сертификат. Освен това персоналът не е носел предпазни маски и е липсвала организация за контрол на влизащите клиенти, както и допускане само на онези с валидни COVID документи.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right