Новините в София: Най-важното за деня 22 декември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 22 декември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 22 декември 2022 г.

Директорът на АГ "Шейново": Бебета са разменени при първото носене на майките

Объркването и размяната на бебетата в столичното АГ "Шейново" е станало при при първото носене на майките след раждането. Това съобщи директорът на болницата д-р Румен Велен на брифинг. Бебетата са родени в средата на септември т. г. Искаме казусът да се разреши най-бързо и най-добре и за двете семейства. От няколко дни, повече от седмица, има няколко проверки в болницата. Щом разбрах веднага подадох сигнал до разследващите органи. С цел запазване на лични данни не искахме да изнасяме информация по случая. Освен проверката на прокуратурата, на практика вече биологичните родители са изяснени. Кое дете на кое семейство е въпрос на юридическа процедура как да стане размяната, каза д-р Велев.

Електронни табла за скорост светнаха на столичното Околовръстно-Южна дъга (СНИМКИ)

Нови електронни табла светнаха на софийското  Околовръстно - Южна дъга, видя Столица.bg тази сутринт. Мобилните устройства са поставен в зоната на Царско село и при Ринг мола в посока Пловдив. Това са отсечки, на които най-често стават катастрофи. Таблата показват с каква скорост се движи всеки автомобил и очевидно действат доста ефективно. При натоварния трафик по Южната дъга сутринта водачите видимо се съобразяваха със скоростта и топокът от автомобили се движеше нормално без рискови изпреварвания и прелитащи.

На Околовръстното пламна едно Ферари с цвят червен (СНИМКИ)

Инцидентът е станал около 10 часа в района на РИНГ мола, съобщиха очевидци. Поразяващата гледка привличаше погледите на преминаващи и шофьори и бързо намаляваха скоростта си. Автомобилът се е самозапалил, не е имало катастрофа и няма пострадали хора, нито участници в движението.

Над 23 000 лв. трябва да връща кметицата на "Красно село"

Кметицата на район "Красно село"-Столична община, Росина Станиславова загуби в административния съд в София и второто дело, което води срещу антикорупционната комисия, която я уличи в конфликт на интереси, съобщи 24 часа. Всъщност делото е за първия случай, покрай който нашумя името й. От Антикорупционната комисия установиха, че на 7 май 2020 г. като лице, заемащо висша публична длъжност, е издала заповед, с която се определя за ръководител на проект, свързан със социалния патронаж за възрастни хора.

Политическа група в СОС обжалва Наредбата за нискоемисионните зони

Общинските съветници от групата на "БСП за България" в СОС подадоха жалба до областния управител на София - област Митко Михайлов срещу Наредбата за създаване на зони с ниски емисии на вредни вещества в атмосферния въздух на територията на Столична община, съобщиха от централата на столичните социалисти. Наредбата бе пирета от софийския местен парламент от втори път на последната за годината сесия на 15 декември. В жалбата съветниците от групата настояват областният управител да я върне за ново обсъждане в СОС. Според тях тя е незаконосъобразна и противоречи с материалноправните норми.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 11 май 2024 г.:...

Времето на 11 май 2024 г.: В съботния ден ще е предимно слънчево, съобщават от НИМХ. Ще духа до умерен вятър от север-с...

Прочети още keyboard_arrow_right