Новините в София: Най-важното за деня 22 септември, 2019 г.

паметник Цар Освободител

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 22 септември 2019 г.

Фандъкова: Премиерът знае, че моите условия са София

С г-н Бойко Борисов разговарят и взимат решения, не си поставят условия, сподели пред Нова ТВ Йорданка Фандъкова, кмет на столицата. Нейните условия винаги са пряко свързани с проектите за модерна София. Необходима е много работа, нищо не идва даром, заяви столичния кмет.

 „Ден без автомобили“ в София

За поредна година столицата се включва в инициативата "Ден без автомобили", съобщава БТВ. Това налага ограничаването на движението в някои части на София до 19 ч. днес. Затворен за автомобили ще бъде района бул. "Княз Александър Дондуков", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий", "Христо Ботев" и "Тодор Александров".

 Столична община с 6 паркинга в Люлин

В район „Люлин“ – девети микрорайон на площ от 1000 кв.м до жилищни блокове се изгражда наземен паркинг с места за 50 коли. Това е поредният проект на Столична община с район „Люлин“. Мястото на паркинга беше проверено от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и районния кмет Милко Младенов.

Битката за София: Победата идва след напрегната работа на ума. Кой нарушава правилата?

 Пътят на триумфа за Московска 33 минава през 27 октомври - комбинация от явни противоположности На 27 октомври т. г. ще се води битката за София - за нов кмет и нови общински съветници. Кой ще победи, ще решат столичани. И въпреки че официалната предизборна кампания започва след 5 дни, прогнози, анализи на социолозите и коментари на привържениците на един или друг кандидат постоянно се въртят в публичното пространство, и особено се вихрят в социалните мрежи.

Тежка катастрофа със загинал край София

На виадукта на „Околовръстен път“ на входа на столицата в посока Казичене е станала тежка катастрофа, съобщава БТВ. Загинал е мъж. Сигнал на телефон 112 е подаден около 15.50 ч. Бус е само катастрофирал като се е блъснал в мантинелата и се е обърнал.

Командоси прекратиха кризата с барикадирания в „Овча купел“

Командоси преди минути успяха да влязат в жилището на барикадиралия се мъж в „Овча купел“ и го изведоха, информират от Пресцентъра на МВР. По време на спец акцията няма пострадали. Припомняме, че снощи е подаден сигнал за мъж, който стрела на посоки и се е барикадирал в дома си

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 2 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 2 май. Оранжев код за интензивни валежи ...

Прочети още keyboard_arrow_right