Новините в София: Най-важното за деня 23 февруари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 23 февруари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 23 февруари 2022 г.

Опашки се извиха пред бензиностанции в София

Опашки от чакащи се извиха пред бензиностанции в София, съобщи 24 часа. Причината е признаването от Русия на двете сепаратистки области в Източна Украйна за държави, както и изпращането на войски там, след което световните пазари се сринаха и настъпи масова истерия за горива. Това предизвика порив за икономии в шофьорите и те се наредиха на опашки пред няколко бензиностанции в столицата, за да спестят пари от напълнен резервоар.

За Западна тангента: Граждани блокираха Околовръстното при Суходол (ВИДЕО/СНИМКИ)

Движението по Околовръстното при столичния кв. Суходол бе блокирано за 30 минути тази сутрин. Изви се дълга колона от автомобили. точно в 8 часа граждани пресичаха непрестанно Околовръстното при светофара на кв. Суходол. Живеещите в западните столични квартали са недоволни от поредната лъжа за започване на изграждането на т. нар. Западна тангента.

Багери разкопават коритото на река Искър, ще се строи голф игрище

Багери разкопават бреговете на р. Искър близо до софийските села Горни и Долни Окол. За това сигнализират зрители на btv. Строителните дейности се извършват на около 300 метра под каменния мост в местността "Мечката".

Протест затвори и бул. Дондуков в София (СНИМКИ)

Протестът срещу зелените сертификати затвори бул. Дондуков в столицата. Трафикът в района е затруднен, видя Столица.bg. Полицейското присъствие в района е засилено. Протестът пред Министерския съвет е срещу противоепидемичните мерки и се организира от партия "Възраждане", въпреки обявеното от кабинета поетапно отпадане на изискването за зелен сертификат и част от ограниченията.

Район "Надежда": Няма да има 8 етажен блок в ж.к. Толстой

Изнесената информация за предстоящ строеж на 8 етажен блок в район "Надежда" в столицата не отговаря на истината, съобщават от района. "Във връзка с публикация на гражданска организация „Спаси София“, за „изникването на 8 етажен блок на терен, предвиден за паркинг“ в жк „Толстой“, ви информираме, че изнесената информация е неточна, непълна и неактуална спрямо издадените административни актове", казват от районната администрация.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right